Με κάθε επισημότητα και ξεχωριστή λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγ. Ενδόξου Ιερομάρτυρος Βλασίου, επισκόπου Σεβαστείας, προστάτου και πολιούχου της κωμοπόλεως Όθους Καρπάθου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Μιλτιάδη Μίτσελλ, Ιεροκύρηκος και υπευθύνου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, και Προϊσταμένου της ενορίας Όθους Καρπάθου.

Την ημέρα της εορτής, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στο εορτάζον Ναϋδριο του Αγ. Βλασίου Όθους, τελέστηκαν ο Ορθρος, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Αρτοκλασία, χοροστατούντος, ιερουργούντος και προεξάρχοντος αντίστοιχα, του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης- εφημέριος Όθους, και ο Πανοσιώτατος Σύγγελος π. Αθανάσιος Γκότσης – εφημέριος Μεσοχωρίου.  Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους, ο Έπαρχος Καρπάθου- Κάσου κ. Ιωάννης Μηνατσής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Σαϊτης -εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου υπαστυνόμος Α’ κ. Παναγιώτης Ταγκολίδης , και ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Καρπάθου, αντισυνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

Στην πανήγυρη παραβρέθηκαν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Μαναρουλάς – εφημέριος Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου, και ο Πανοσιώτατος Ιερομόναχος π. Λουκάς Ναβρούζογλου – εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Απερίου.

Τους ύμνους της πανηγύρεως απέδωσαν με τεχνική αρτιότητα, και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ο Πρωτοψάλτης του Ναού και Ταμίας της Εκκλ. Επιτροπής Όθους κ. Φραγκιός Ε. Οικονομίδης, και ο συνταξιούχος Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Τσαμπουνιέρης.

Μετά την Θεία Λειτουργία, οι κυρίες παρέθεσαν για τους επισήμους καφέ και εδέσματα, στο Πνευματικό κέντρο της ενορίας. Στις 12.30 το μεσημέρι, στο Μέγαρο της Ενορίας, παρετέθη εόρτια τράπεζα για όλους τους προσκυνητές, που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Ο Αγιος Βλάσιος να σκέπει και να ευλογεί, όσους τιμούν την μνήμη του. Χρόνια Πολλά.