“🔴” Πιθανή Δηλητηρίαση Σκύλου στην Αρκάσα- ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.
“💔” Λυπόμαστε παρά πολύ που έφυγε άδικα ένα ακόμα ζώο και στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια.“😢”
Σε τέτοιες περιπτώσεις το ζωάκι πρέπει να μεταφέρετε άμεσα σε κτηνιατρείο για να αρχίζει η ενδοφλέβια επείγουσα θεραπεία, κάτι που δεν μπόρεσε να γίνει στην περίπτωση του Άρθουρ παρά τις προσπάθειες της οικογένειας.
Οποίος έχει στοιχεία για το ποιος μπορεί να δηλητηρίασε τον σκύλο μπορεί να πάρει ανώνυμα την αστυνομία και να καταγγείλει.
Ιδανικά στον άψυχο Άρθουρ έπρεπε να γίνει νεκροψία και τα δείγματα να σταλούν για τοξικολογική εξέταση στην Αθήνα. Ωστόσο, ούτε αυτή η δυνατότητα δόθηκε στην οικογένεια που επί ώρες προσπαθούσε να σώσει τον Άρθουρ.

🔴 Ο Άθρουρ πέθανε ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ. Μην δείχνετε ανοχή σε τέτοια βία!!

Sofia Kamaratou είναι με τους Βασίλης Ευδοξία Καμαράτου και Marina Kar στην τοποθεσία Arkasa, Karpathos.

Χθες χάσαμε τον σκύλο μας στο νησί της καρδιάς μας, την Καρπαθο! Δυστυχώς δεν έφυγε από φυσικά αιτία, από γηρατειά ή από ασθένεια.
Έφυγε από ανθρώπινο χέρι, αφού δηλητηριάστηκε. Δηλητηριάστηκε, βασανίστηκε, ταλαιπωρήθηκε παραπάνω από 12 ώρες, πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε και τελικά κατέληξε στα χέρια μας.
Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι στο νησί υπάρχουν 2 κτηνίατροι εκ των οποίων ο ένας δεν απάντησε σε κανένα τηλεφώνημα
μας και ο άλλος απάντησε αρκετά αργότερα αφού πια το σκυλί είχε χαθεί.

Παρόλα αυτά πολύτιμη ήταν η βοήθεια της φιλοζωικής εταιρίας του νησιού « Φιλοζωική Δράση Καρπαθου – Animal Welfare Karpathos » που μας έδωσαν φάρμακα και ψυχολογική στήριξη. Επίσης, πολίτιμη ήταν η βοήθεια 2 κτηνιάτρων από την Αθήνα και 1 από Αμερική!!!! Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιος άνθρωπος θα μπορούσε να εχει προβεί σε μια τέτοια πράξη. Σωστά αποκαλείται αυτός «άνθρωπος»;;

Ή μήπως θα του ταίριαζε κάποιος άλλος χαρακτηρισμός;; Δεν μου αρέσει να στοχοποιώ , αφου δυστυχώς δεν έχω κάποια απτή απόδειξη, ούτε όμως και να κρίνω καθως δεν είναι αυτός ο ρόλος μου σε αυτή τη ζωή.

Θα αφήσω μια φράση εδώ, επιστημονικά άρτια, αφού είναι αποτέλεσμα πολυετών ερευνών και ας είναι τροφή για σκέψη (για όσους μπορούν να σκεφτούν φυσικά και έχουν συνείδηση και φιλότιμο).

«Οπωσδήποτε, τα άτομα που τείνουν να κακοποιούν ζώα χρήζουν βοήθειας από ειδικό ψυχικής υγείας, τόσο για τη θεραπεία των ίδιων, όσο και για την προστασία των ζώων» τονίζει η κ. Καλυμνιού (ψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια).

Καλό Ταξίδι Άρθουρ μας!!!