Ο Μανώλης Βασιλειάδης, από το Μεσοχώρι Καρπάθου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο όντας γυμναστής της εθνικής ομάδας.

Ο ίδιος μίλησε στο xxsports για την σπουδαία αυτή επιτυχία στέλνοντας το δικό του μήνυμα στο νησί μας:

Για την επιτυχία της ομάδας και την προσωπική του δικαίωση με την επιλογή του στο πόλο:

Η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό ήταν διπλή επιτυχία πρώτον λόγω το ότι κερδίσαμε απευθείας την πρόκριση για την συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι το 2024 και δεύτερον ότι πλέον αυτή η ομάδα διεκδικεί σε κάθε διοργάνωση μετάλλιο συνεχίζοντας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την επιτυχημένη πορεία που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια.

Για τον χαμένο Τελικό και τα συναισθήματα της ομάδας:

Όσο αφορά τον τελικό, κατά γενική ομολογία ήταν ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες και όταν φτάνουμε στα πέναλτι παίζει μεγάλο ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Ήμασταν Προετοιμασμένοι κατάλληλα, είχαμε τις ευκαιρίες για να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο, δεν τα καταφέραμε και συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά. Μας έμεινε μια μικρή πικρία για την έκβαση του αγώνα στο τέλος αλλά αυτά υπάρχουν στον αθλητισμό.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στην Ρόδο:

Κλείνοντας θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο σε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που πέρασε το νησί μας και ειδικότερα στους εθελοντές που πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πύρινη λαίλαπα. Παρακολουθούσα καθημερινώς τα γεγονότα από την μακρινή Ιαπωνία με την ελπίδα να μην υπάρξουν μεγαλύτερες απώλειες.