Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ενέργειες εξωστρέφειας του Δήμου Καρπάθου. Το διάστημα 13-20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του πολύπειρου Βρετανού δημοσιογράφου Malcolm Tattersall με συνεργάτιδα του στην Κάρπαθο έπειτα από πρόσκληση του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού.
Ο κ. Tattersall έχει συνεργαστεί με πλήθος έγκυρων Βρετανικών ΜΜΕ που στοχεύουν στους ταξιδιώτες με ποιοτικά ενδιαφέροντα όπως Silver Travel Advisor, Silver Traveller Magazine και Travel Begins at 40, ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ όπως η Daily Mail.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

Με την στήριξη πολλών μελών της Επιτροπής Τουρισμού, ο έμπειρος δημοσιογράφος είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη γνήσια Καρπάθια φιλοξενία, να γευτεί τοπικά εδέσματα, να περιηγηθεί σε γραφικούς και παραδοσιακούς οικισμούς, να θαυμάσει την δαντελωτή ακτογραμμή του προορισμού και να μυηθεί σε εναλλακτικές δραστηριότητες και ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Παράλληλα, ο Δήμος και η Επιτροπή συνεχίζουν τις προσπάθειες προβολής σε αγορές ενδιαφέροντος του προορισμού. Στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας του Δήμου με το δραστήριο Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, η Κάρπαθος διακρίθηκε πρόσφατα στη νέα λίστα με τους ιδανικούς προορισμούς των Δωδεκανήσων που προτείνει το καθιερωμένο ταξιδιωτικό περιοδικό Reiselyst, https://magasinet-reiselyst.vev.site/hellas-en…/.

Όπως αναφέρεται στο εντυπωσιακό αφιέρωμα του μέσου που εμπιστεύονται δεκάδες χιλιάδες Νορβηγοί ταξιδιώτες, «ψηλά βουνά, ανέγγιχτο τοπίο, ευωδιαστά πευκοδάση, παραδοσιακά χωριά, γαλαζοπράσινη θάλασσα και πλούσια ιστορία καθιστούν το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους των Δωδεκανήσων, έναν ιδανικό προορισμό διακοπών.Στο νησί που οι παραδόσεις και τα έθιμα αιώνων έχουν διαμορφώσει την καθημερινότητα των ντόπιων, είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στα τοπικά πανηγύρια και σε παραδοσιακές εκδηλώσεις».

Αξιοποιώντας τη νέα διεθνή διάκριση, ο Δήμος Καρπάθου δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε ο προορισμός να προβληθεί σε ειδικό αφιέρωμα σχετικά με τον κατάλογο του Reiselyst που αναδημοσιεύθηκε σε πολλά δημοφιλή ΜΜΕ της Ελλάδας όπως ΣΚΑΙ, The TOC, iefimerida, Money Review της Καθημερινής, Οικονομικός Ταχυδρόμος, Athens Voice, Newsbomb, Ημερησία, ERTNews, Voria.gr, Parallaxi Mag, Intro News και άλλα πολλά.

«Δεν παύουμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για στοχευμένη προβολή στη Ελλάδα και σε αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού ξεδιπλώνοντας τη βεντάλια των δυνατοτήτων της Καρπάθου», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου, Μανώλης Παραγυιός.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ την κα. Ευαγγελία – Μαρίνα Αγαπίου ιδιοκτήτρια της επιχείρησης «Ecotourism-Karpathos» και τον κ. Γιώργο Μαρή ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Explore-Karpathos Rent a car» για την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών τους.