Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του, για την υπογραφή του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED στο δίκτυο Οδοφωτισμού 13 νησιών», ο πρωτοπόρος και καινοτόμος σε θέματα Περιβάλλοντος,  Περιφερειάρχης μας κος Χατζημάρκος:

 «Κλείνουμε οριστικά τον δρόμο που μας συνδέει με το οδυνηρό χθες και ανάβουμε τα φώτα προς το αύριο που αξίζουν στα νησιά μας».

Έτσι ανάψαμε κι εμείς τα φώτα στην Επαρχιακό Οδό Φοινίκι – Αρκάσα – Μενετές και συνεχίζουμε δυναμικά στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες Καρπάθου. 

Υλοποιείται και στο νησί μας ένα ακόμη αναπτυξιακό έργο υποδομής το οποίο θα απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες του νησιού μας για τις επόμενες δεκαετίες. 

Με την ασφάλεια ως βασική προτεραιότητα της Επάρχου και με συνεχείς προσωπικές επαφές, επιτέλους αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό σύστημα του νησιού σε όλη τη γεωγραφική του έκταση. 

Η συγκεκριμένη επένδυση με την αναβάθμιση του φωτισμού θα εξασφαλίσει τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων καθώς και την εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς, παρέχοντας στην Περιφέρεια βελτίωση του Περιβαλλοντικού αποτυπώματος (Μείωση εκπομπών ρύπων co2 ) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράλληλα δίνεται στην Περιφέρεια η προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών.

Τέτοιες πολιτικές αξίζουν την αμέριστη στήριξή μας για να πάμε δυναμικά το νησί μας μόνο #Μπροστά.

Η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου

Καλλιόπη Νικολαΐδου