ΨΗΦΙΣΜΑ

Αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα της Κάσου (1824)

Εμείς, οι υπογράφοντες, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ιστορικού γεγονότος και τη συντριβή που βίωσε η Κάσος το 1824 κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τη μαζική εξόντωση και την καταστροφή που υπέστη ο πληθυσμός του νησιού.

Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον αδικαιολόγητο πόνο που υπέστη η Κάσος.

Αναδεικνύουμε την ανάγκη να διατηρηθεί η μνήμη αυτού του τραγικού γεγονότος και να διδασκόμαστε από αυτό για να εξασφαλίσουμε ότι οι ανθρώπινες αξίες, ο σεβασμός στη ζωή και η ειρήνη θα κυριαρχούν πάντα.

Καλούμε τις αρχές, τους ιστορικούς και την κοινότητα γενικότερα να αναλάβουν δράση για τη διατήρηση της μνήμης του ολοκαυτώματος της Κάσου και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ιστορία και τις συνέπειες του.

Με αυτό το ψήφισμα, δεσμευόμαστε να μην λησμονήσουμε ποτέ τις τραγωδίες του παρελθόντος και να εργαστούμε για ένα μέλλον όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στη ζωή θα είναι ανεπανόρθωτες αξίες.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές με το “Πράσινο και Μωβ”

Κωσταντίνος Φούντης
Αναστασία Διακοσταυριανού
Αλέξανδρος Λουιζίδης