“Την τελευταία τετραετία στον  Δήμο Καρπάθου έγιναν πάρα πολλά λάθη. Σε αυτά τα λάθη συμμετείχα κι εγώ και θα είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να αποποιηθώ αυτά τα λάθη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΗΛ. ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Για την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο Καρπάθου, στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μετά και την ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης “Καρπαθιακή Ένωση” μίλησε σήμερα στον Real Voice 99.5 και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” ο επικεφαλής του συνδυασμού Μιχάλης Μανωλάκης.

Ο κ. Μανωλάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, ανέφερε ότι θα ανακοινώνονται σταδιακά τα ονόματα που στελεχώνουν την παράταξη και θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε τέσσερις μήνες.

“Θα επιδιώξω μια διοίκηση του Δήμου, χωρίς να αποκλείω πρόσωπα και θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω τόσο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, όσο και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να φτάσουμε το νησί στα επιθυμητά επίπεδα προόδου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στα λάθη που έγιναν την τετραετία που ολοκληρώνεται από την παρούσα δημοτική αρχή, ο κ. Μανωλάκης είπε:

“Την τελευταία τετραετία στο δήμο Καρπάθου έγιναν πάρα πολλά λάθη. Σε αυτά τα λάθη συμμετείχα κι εγώ και θα είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να αποποιηθώ αυτά τα λάθη. Τα λάθη όμως αυτά έγιναν πείρα.

Θεωρώ ότι είμαι περισσότερο έτοιμος από κάθε άλλη φορά να διοικήσω τον Δήμο με τη βοήθεια των συνεργατών μου και να κάνουμε ένα δήμο πρότυπο, δημοκρατικό στην υπηρεσία του πολίτη και όχι μόνο. Πριν από λίγες μέρες δημοσιοποιήσαμε την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής μας παράταξης “Καρπαθιακή Ένωση”.

Η Kαρπαθιακή κοινωνία την αγκάλιασε σε μεγάλο βαθμό, θεωρώ ότι άρχισε πλέον η Κάρπαθος να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς για τις εκλογές του Οκτωβρίου. Εμείς θα είμαστε διεκδικητές του Δήμου Καρπάθου.

Έχουμε πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται ο Δήμος Καρπάθου ο οποίος κακά τα ψέματα έχει μείνει αρκετά πίσω, έχουν γίνει βέβαια κάποια πράγματα μπορώ να πω το τελευταίο διάστημα και όλα αυτά βέβαια θα μπούνε και στη δική μας προσπάθεια σαν συνεχιστές, εάν και εφόσον ο καρπαθιακός λαός μας επιλέξει με τη ψήφο του να διοικήσουμε το Δήμο.

Το δικό μου στίγμα, το δικό μου όραμα όσον αφορά τον Δήμο Καρπάθου έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο διοίκησης, γιατί πιστεύω ότι χωρίς συγκεκριμένο τρόπο διοίκησης δεν μπορεί να προχωρήσει ο Δήμος και να πάει μπροστά.

Δεν θεωρώ ότι το νησί κρατήθηκε εγκλωβισμένο απλώς δημιουργήθηκαν προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας του δήμου διότι όταν είσαι εκλεγμένος δύσκολα αποδέχεσαι να σε βάλουν στη γωνία. Δύσκολα μπορείς να δεχτείς τη διοίκηση του δήμου από κάποιους άλλους ανθρώπους τους οποίους δεν τους επέλεξε ο καρπαθιακός λαός.

Κι εμείς κάναμε λάθη, αλλά τα λάθη που δεν ήταν τόσο τραγικά ήταν τραγικά, με την έννοια ότι τα λάθη μας οδήγησαν έξω από τη διοίκηση του δήμου, την οποία μας την είχε δώσει με την ψήφο του ο λαός“.

Ερωτηθείς για τους στόχους που δεν αντιμετωπίστηκαν ή δεν έτρεχαν ή δεν υλοποιήθηκαν στο βαθμό που θα έπρεπε τα χρόνια τα οποία προηγήθηκαν και ποιο είναι στοίχημα για την παράταξή του, ο κ. Μανωλάκης τόνισε ότι “αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να μιλήσω για το τι θα θέλαμε να κάνουμε, γιατί με τους συνεργάτες μου θα βγάλουμε το πρόγραμμα και θέλουμε να ξεχωρίσουμε και σε αυτό. Ξέρετε προεκλογικά σε όλους τους δήμους, αναγγέλλονται έργα από τον εκάστοτε δήμαρχο ότι θα κάνει ένα μικρό Μονακό τον τόπο του. Εμείς θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και αυτά που θα εξαγγέλλουμε, θα προσπαθήσουμε να είναι και εφικτό να να γίνουν”.

Τέλος, αναφορικά με την ανακοίνωση των ονομάτων που στελεχώνουν το συνδυσμό “Καρπαθιακή Ένωση”, ο κ. Μανωλάκης επισήμανε τα εξής:Εμείς ανακοινώνουμε μόνο υποψηφίους του συνδυασμού, δεν ανακοινώνουμε υποστηρικτές, όπως κάνουν οι άλλες παρατάξεις. Είμαστε ξεκάθαροι, οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας αυτοί θα ανακοινώνονται. Είμαστε σε μία συνεχή αναζήτηση, είμαστε μία νέα παράταξη 3,5 μηνών και προσπαθούμε να έχουμε υποψηφίους από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους. Είναι νέοι άνθρωποι, επιτυχημένοι, αυτοδημιούργητοι, που μόνο το όραμα που έχουν για τις δουλειές τους για μένα είναι αρκετό να συμβάλουν τα μέγιστα για το όραμα που έχουμε όλοι μαζί για την Κάρπαθο.”

Ν.Π.

Real Voice