Καθήμενοι οι Κωνσταντίνος Κούτρας, Μητροπολίτης Ευάγγελος, Βασίλειος και Ανθή Φιλίππου. Ιωάννης Κουρούνης και Μάνος Κουμπαράκης, ενώ όρθιοι οι Γιώργος Σιαμπούλης Μανώλης Μαστρομανώλης, Γιάννης Μπαλάσκας,. Ιωάννης Σακελλάρης, Μανώλης Μπαλάσκας, Μιχάλης Μιχάλης, Κωνσταντίνος Μιχάλης, Γεώργιος Μιχάλης και Γιώργος Πρωτόπαππας. Φωτογραφία: “Εθνικός Κήρυξ”/Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αρωμα Καρπάθου είχε η χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν το βράδυ της Δευτέρας τα Διοικητικά Συμβούλια της εταιρείας καθώς και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης.

Η γιορτή έλαβε χώρα στο ομογενειακό κέντρο «The Venetian» στο Γκάρφιλντ της Νέας Ιερσέης και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν Αμερικής Δημήτρης Καυχίτσας και πρόεδροι και στελέχη του Πανγκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης, της Ανω Νέας Υόρκης, του Κονέκτικατ και του Μέριλαντ.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Ο πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν του Μέριλαντ, Γιώργος Πρωτόπαπας, είχε φέρει μαζί του τους μουσικούς από την Κάρπαθο οι οποίοι ερμήνευσαν τα Κάλαντα και προσέφεραν μοναδικές στιγμές στους συνδαιτυμόνες, διότι πολλοί εξ αυτών κατάγονται από το εν λόγω νησί και από τα άλλα νησιά της γενέτειρας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας του Πανγκριγκόριαν Γιώργος Σιαμπούλης καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο, τον γενικό πρόξενο και τον πρόξενο της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κούτρα και Μάνο Κουμπαράκη, αντίστοιχα, τον γενικό πρόξενο της Κύπρου πρέσβη Βασίλειο Φιλίππου και τους εκπροσώπους των ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης. Ο κ. Σιαμπούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της εταιρείας και του φιλανθρωπικού της ιδρύματος και τόνισε ότι το 2016 είναι ένα εξίσου επιτυχημένο έτος.


Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Ανδρέας Κωμοδρόμος, Δημήτρης Καυχίτσας Γιάννης Σακελλάρης, Γιώργος Σιαμπούλης, Δημήτρης Λογοθέτης, Χρυσούλα Φιωτοδημητράκη και Νίκος Μπάρδης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Αναφερόμενος στην προσφορά του οργανισμού τόνισε ότι οι εστιάτορες τόσο ατομικά, όσο και μέσω του Πανγκριγκόριαν συνεισφέρουν παντού και ότι αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στις κοινότητες, είναι υποστηρικτές της Εδρας Ελληνικών Σπουδών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Ράτκερς, της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου, του Ταμείου Κυπριοπαίδων και άλλων ομογενειακών ιδρυμάτων και φορέων.

Ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Δημήτριος Λογοθέτης αναφέρθηκε στην πορεία του ιδρύματος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του ετήσιου χορού στο πλαίσιο του οποίου βράβευσαν τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Σακελλάρη. Αναφερόμενος στους μουσικούς, επεσήμανε: «Μας έφεραν κοντά μας την Ολυμπο και την Κάρπαθο που όλοι αγαπάμε».


Από αριστερά οι Μάνος Κουμπαράκης, Ποπίτα Παύλη, Κωνσταντίνος Κούτρας, Μητροπολίτης Ευάγγελος, Βασίλειος και Ανθή Φιλίππου και Γιάννης Σακελλάρης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν του Μέριλαντ Γιώργος Πρωτόπαππας επεσήμανε ότι ήρθαν από τη Βαλτιμόρη και ότι τα όργανα ήρθαν από την Κάρπαθο και τη Γερμανία, προκειμένου να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για τους Καρπάθιους της Διασποράς.

Οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και Κύπρου, Κωνσταντίνος Κούτρας και Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα, συνεχάρησαν την ηγεσία του Πανγκριγκόριαν για την πολυσχιδή δράση και προσφορά.


Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Ο Μητροπολίτης Ευάγγελος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την βοήθεια που παρέχουν κάθε χρόνο στη Μητρόπολη και συνεχάρη τους συνδαιτυμόνες για το φιλανθρωπικό τους έργο.
Υπενθύμισε ότι η φιλανθρωπία είναι έργο αγάπης προς ανθρώπους που έχουν λιγότερα από εμάς.

Στη συνέχεια, ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά και όπως επικρατήσει η ειρήνη.