«Τιμή σ’αυτούς που βροντερά είπανε το ΟΧΙ κάποια μέρα»….

Το αθάνατο έπος του ’40 τίμησε η μικρή μας κοινότητα, στις Πυλές Καρπάθου.
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στο Ναό της Παναγίας μας.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε η Δοξολογία κι αμέσως μετά τρισάγιο στο Μνημείο των Ιερολοχιτών Κων/νου Ψιλλή και Στέργιου Μανωλά.

Κατατέθηκαν στεφάνια από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πυλών κ.Γιάννη Κωνσταντινίδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων κ.Φωτεινή Κωνσταντινίδη, την εκπρόσωπο του Φ.Μ.Ο. «ΑΠΟΛΛΩΝ» κ.Θέκλα Διάκου και εκ μέρους της νεολαίας των Πυλών η μικρή Φωτεινή –Λουκία Χατζαντώνη.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb111

Τηρήσαμε ενός λεπτού σιγή κι όλοι μαζί ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Τα παιδιά μας μετά μας έδωσαν χαρά και εθνική περηφάνια με την παρέλασή τους!

Το βράδυ στο Ενοριακό μας Κέντρο είχαμε μια μικρή γιορτή. Τρία ποιήματα μας είπαν οι μαθητές Αλέκος Αλεξιάδης, Γιάννης Ασλανίδης και Ελένη Μαστρολέων.

Μετά απολαύσαμε σε βιντεοπροβολή μια παλιά σχολική γιορτή από το 1993, στο Σχολείο μας που τότε ήταν ζωντανό, που τότε ήταν ανοικτό! Ε, και λοιπόν! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Και θα «πεθάνουμε» εμείς; ΟΧΙ, είμαστε ακόμη ζωντανοί! «Αγρυπνούμε σ’αυτή τη γωνιά και μαχόμαστε»!

(Φωτογραφίες από τη Ζήνα Παπαγιάννη και τον Γιάννη Ασλανίδη)