Πρόκειται για την Άννα Ιωαννίδη, κόρη του πρώην δημάρχου Καρπάθου αλλά και δικηγόρου Μιχάλη Ιωαννίδη, η οποία με το δικηγορικό γραφείο που συνεργάζεται, εκπροσωπούν συνολικά 15 οικογένειες πληγέντων.

Η δίκη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ενώπιον του οποίου, έχουν καταθέσει οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων, οι οποίοι έζησαν τη φρίκη της καταστροφής και του πόνου και πλέον ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους φορείς.

«Εκεί ακριβώς υπάρχουν στιγμές που λυγίζουν και οι παράγοντες της δίκης, όχι μόνο για όσα έζησαν οι άνθρωποι αυτοί, αλλά και προπαντός γιατί στην κυριολεξία θα τα ζουν καθημερινά σε όλη τους τη ζωή.

Ο πόνος και η απώλεια αποτυπώθηκαν ανεξίτηλα στις ψυχές τους. Τα κουβαλούν με αξιοπρέπεια», δήλωσε στη «Ροδιακή η κα. Ιωαννίδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα έχουν εκδικαστεί οι αγωγές των οικογενειών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να λάβουν χρηματική αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης.

Επί των αγωγών αυτών, έχει εκδοθεί ήδη απόφαση που αποζημιώνει μια οικογένεια, ενώ κατά της απόφασης αυτής το Ελληνικό Δημόσιο έχει ασκήσει έφεση, που σημαίνει ότι αναμένουμε να εκδικαστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό.

Ελ.Π.

“ΡΟΔΙΑΚΗ”