Αγαπητέ πρόεδρε γνωρίζεις από τη συζήτηση που κάναμε το πόσο ήθελα σήμερα να μπορέσω να βρίσκομαι κοντά σας για να μπορέσουμε να συζητήσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και μέσα από αυτή την κουβέντα να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Δημήτρης Γάκης Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ

Δυστυχώς η μέρα της εκδήλωσης συνέπεσε με την ημέρα της ορκωμοσίας μου σαν βουλευτής Δωδεκανήσου στην θέση του αείμνηστου συντρόφου μας Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα για μένα.

Αγαπητοί φίλοι

Σε μια τελευταία συνάντηση που είχαμε ο πρόεδρο του συλλόγου, μου παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος μας και υποσχέθηκα, υπόσχεση που σήμερα ανανεώνω και είναι η πρώτη δήλωση που κάνω από την θέση του βουλευτή, να βάλω όλα τα δυνατά μου να προωθήσουμε λύσεις στα προβλήματα του συλλόγου μας.

Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, από την απλή πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, το σεβασμό στο παρκάρισμα και στις διαβάσεις, μέχρι τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας που πρέπει να ενισχυθούν για να μπορέσουν να κάνουν τα άτομα με αναπηρία ισότιμους πολίτες της χώρας μας.

Πρέπει να πετύχουμε, και είναι ευθύνη όλων μας, μια κοινωνική συνοχή δηλαδή μία ισότητα των πολιτών σε κοινωνικό επίπεδο για να μπορούμε να λέμε με καμάρι ότι η χώρα μας ανήκει στις πολιτισμένες χώρες.

Κύριε πρόεδρε μεταφέρετε τα συγχαρητήρια μου στους βραβευμένος της βραδιάς το δήμαρχο Ρόδου τον Αντώνη Καμπουράκη τον τυπογράφο Νίκο Χατζηκαλημέρη που προσφέρει αγόγγυστα τις υπηρεσίες του σε κάθε πολιτιστικό φορέα

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι να έχουμε μία δημιουργική χρονιά.

Για τον καθένα χωριστά εύχομαι το 2023 να είναι γεμάτο υγεία, γιατί χωρίς υγεία δεν πας πουθενά.

Όλοι σας να παίρνετε αγάπη από τα άτομα που αγαπάτε και να μοιράζεστε μαζί τους την δική σας αγάπη. Να περνάτε την κάθε στιγμή έντονα, να νιώθετε ελεύθεροι και να κάνετε τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο.

Δημήτρης Γάκης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ