Ο Σύλλογος Επαγγελματιών – Εμπόρων-Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου συμμετείχε στην 17η Διεθνή Έκθεση HORECA.
Η παρουσίαση του συλλόγου έγινε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 10-13/2/23 στην Αθήνα, Περίπτερο του ΞΕΕ στα πλαίσια προβολής του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό».
Η Έκθεση κατά την οποία συμμετείχαν συνολικά 500 εκθέτες είχε εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα συγκριτικά με παλαιότερες εκθέσεις ξεπερνώντας τους 60.000 επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης παρουσιάστηκαν τα Κασιώτικα προιόντα και παράλληλα γνωστοί Chef ετοίμαζαν Κασιώτικες συνταγές που γευόντουσαν οι επισκέπτες.
Το Σάββατο 11/2/23 στις 2 μ.μ έγινε η επίσημη παρουσίαση των Κασιώτικων προιόντων και στη συνέχεια υπογράφτηκε Σύμφωνο Πρότυπου Πρωινού με Κασιώτικα προιόντα από τον Αντιπρόεδρο του ΞΕΕ κύριο Α. Σουλούνια και την Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Η. Ν. Κάσου κ. Τσακίρη Μαρία.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης συμμετείχαν επώνυμοι Chef , ο κ. Ιωσηφέλης και ο Κασιώτης Chef κ. Καντέλης Γ. ετοιμάζοντας Κασιώτικες λιχουδιές , μακαρούνες με σιτάκα και Κασιώτικα πιτιά , μαγεύοντας τους επισκέπτες με τις υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις!
Οι επισκέπτες του Περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα Κασιώτικα προιόντα μας και παράλληλα να συνομιλήσουν με εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών και έτσι προβλήθηκαν εξαιρετικά τα προιόντα της Κάσου.
Η Συμφωνία μεταξύ του ΞΕΕ και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κάσου ανοίγει Νέους Ορίζοντες στην προώθηση τόσο του νησιού μας ως τουριστικό προορισμό όσο και των Κασιώτικων προιόντων στην Ελληνική και Ξένη Αγορά!
Εκατοντάδες επισκέπτες που γεύτηκαν τις λιχουδιές της Κάσου ενθουσιάστηκαν και έλαβαν πληροφοριακό υλικό με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία.
Πολλοί επίσημοι επισκέφτηκαν το Περίπτερο και δοκίμασαν τα Κασιώτικα προιόντα όπως, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας , η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς, ο βουλευτής Αν. Αττικής Σύριζα Χρ. Σπίρτζης, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και δεκάδες δημοσιογράφοι που ενθουσιάστηκαν και μας συνεχάρησαν για την συμμετοχή μας στην Έκθεση.
Ευχαριστούμε θερμά τους Κασιώτες παραγωγούς και επιχειρηματίες που έστειλαν προιόντα και συμμετείχαν τόσο στη προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης: Βοναπάρτη Γιάννη , Νικήτα Ιερομόναχο, Ζαχαροπλαστείο «Sweet Memory», Ζαχαροπλαστείο «Αφούσης»,
Ξενοδοχείο «Αερικό», ΚασιοςΚΟΙΝΣΕΠ, Coffe –snack «Blue Mare», Παπακανάκης Μανώλης ,
Μανώλης Γ. Βρετός, Φωτεινή Γ. Βρετού , Γιώργος Φραγκάκης, Κώστας Φιλιππίδης, Μιχάλης
Γρηγοριάδης, Μαργαρίτα Βαμβακάρη- Νειάδα, Chef Καντέλης Γιώργος ιδιοκτήτης εστιατορίου «Μπακαλόγατος», Χάρης Βάλλας και ξενοδοχείο Angelicas .
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Εν Ελλάδι Κασίων για την προσφορά του σε
είδη και βιβλία για δώρα προς τους επισήμους καθώς και τον Δήμο Η. Ν. Κάσου για τη παροχή έντυπου υλικού.