Την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε και εμείς στο Επαρχείο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου τον κ. Μερκούρη Κυπραίο – διασώστης πληρώματος ασθενοφόρου, ΔΕ Νοσηλευτής Τραυματιολογίας – και να μάθουμε πώς να αναγνωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις όπως λιποθυμία, ανακοπή καρδιάς και αναπνευστική ανακοπή σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες. 

Αργότερα, την ίδια ημέρα ο κ. Μερκούρης Κυπραίος, συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές παρουσιάσεις Πρώτων Βοηθειών υπό το αιγίδα του Επαρχείου, βρέθηκε στο 2ο δημοτικό Πηγαδίων Καρπάθου, όπου και παρουσίασε τη θεματική ενότητα «Πρώτες Βοήθειες σε σχολικό περιβάλλον: Κρίση πανικού, παιδιατρικό τραύμα, αντιμετώπιση αιμορραγιών, επιληπτική κρίση, υπογλυκαιμία, απώλεια αισθήσεων, πνιγμονή, άσθμα, αλλεργικές αντιδράσεις, αναφυλαξία, ρινορραγία, τσιμπήματα από έντομα και οργάνωση κουτιού Α’ βοηθειών». 

Λόγω των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και Συρία, ο κ. Κυπραίος ενέταξε στην παρουσίαση και ένα κομμάτι που αφορά την πρόληψη(σχεδιασμός) και την αντιμετώπιση σε περίπτωση μίας φυσικής καταστροφής (π.χ. σεισμός).

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Πηγαδίων Καρπάθου