ΝΕΡΟ
Χωρίς νερό δεν υπάρχει Τουρισμός. Ο Δήμος εδώ και χρόνια είναι ενοποιημένος. Είναι κρίμα τα νερά της ΑΡΚΑΣΑΣ ,των ΠΥΛΩΝ και του ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ να ρίχνονται στην θάλασσα.
Θεωρούμε ότι άμεσα τα νερά αυτά πρέπει να οδηγηθούν στη χρήση του Τουρισμού και των πολιτών. Οι φίλοι μας στην Αρκάσα, Πυλές και Μεσοχώρι έχουν άμεσα και έμμεσα οφέλη από τουριστικές δραστηριότητες στο κέντρο. Μακροπρόθεσμα όλοι θα έχουν όφελος.
Αν ο Τουρισμός υποστεί ζημιά, θα την υποστούν όλοι. Τίποτα δεν είναι σταθερό, τίποτα δεν είναι μόνιμο. Είναι απαραίτητη η συνεχής προσπάθεια για να διατηρηθούν έστω και τα λίγα προνόμια που έχει κερδίσει η Κάρπαθος μέχρι σήμερα στο τομέα του τουρισμού.

ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Σίγουρα είναι ότι πιο ειδυλιακό να τρως με το φως ενός κεριού σε ένα Ελληνικό νησί όπως την Κάρπαθο, δίπλα στη φωτισμένη θάλασσα και τις βάρκες!
ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : Οι επισκέπτες του νησιού, που διανύουν 3 και 4 ώρες πτήσης, να τους υποχρεώνουμε όταν πίνουν τον  καφέ τους ή τρώνε το φαγητό τους, να βλέπουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά  τους !
Ο ανταγωνισμός στο τουρισμό είναι τεράστιος. Οι άνθρωποι ήρθαν να ξοδέψουν τα χρήματά  τους. Μας επιλέγουν για προορισμό, ας το εκτιμήσουμε. Για ποιόν κρατάμε τελικά <αυτό> το τραπέζι δίπλα στη θάλασσα;
Γιατί στερούμε από τους επισκέπτες αυτό που επιθυμούν , αυτό που ονειρεύονται;
ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ .
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ να επιτραπεί  πάλι  η τοποθέτηση τραπεζιών δίπλα στη θάλασσα, χωρίς φυσικά πρόσθετες κατασκευές (ομπρέλλες, πέργκολες κτλ). Πάντα με ανάλογα έσοδα φυσικά για τον Δήμο.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Έχουμε αναφερθεί ξανά για την όψη των Πηγαδίων. Είπαμε να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε με ομάδα αρχιτεκτόνων τις όψεις των κτισμάτων της παραλίας, ένα-ένα τα κτίσματα, μπαλκόνια, κουφώματα, χρώματα, κεραμίδια κτλ. Μέχρι τότε ας αναδείξουμε κάποια που ήδη ξεχωρίζουν.

ΕΠΑΡΧΕΙΟ – ΘΕΑΤΡΟ – ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ – ΒΡΑΧΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ – ΨΑΡΟΒΑΡΚΕΣ
Βάψιμο και διακοσμητικός φωτισμός χαμηλού κόστους (led). Μέχρις ότου πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα των όψεων , ας στρέψουμε για την ώρα, την προσοχή του επισκέπτη σε αυτά που αξίζει να προβληθούν.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Οι πεζοί στην Άφωτη ( από του Γιαλούση μέχρι το Parasole ) ερχόμενοι προς το κέντρο, νομίζουμε για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να τους καθοδηγούμε στον ήπιας κυκλοφορίας  δρόμο Alimounda προς το Δημαρχείο.
Λόγω έλλειψης πινακίδων οι περισσότεροι συνεχίζουν προς τον δρόμο Κούτολο-Super Market Λουλούδη, ο οποίος είναι ήδη επιβαρυμένος από την διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορία.
Θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε πινακίδες (προς κέντρο) στο Parasole, γεφύρι Καραξή, Mira mare και Eden bar.
Αναφορικά δε με το κυκλοφοριακό πιστεύουμε ότι όσο το λιμάνι θα είναι στα Πηγάδια , τόσο τα τριαξονικά θα επιβαρύνουν την κυκλοφορία.

Ας αφιερώσουμε τα επόμενα δύο χρόνια , σε προτάσεις για την κατάλληλη θέση του
Λιμανιού ώστε η λύση να είναι βιώσιμη για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Ο Δήμος θα μπορούσε να ανοίξει ηλεκτρονική σελίδα όπου ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να εκφράζει την άποψη του, φυσικά με τα επιχειρήματα του, τόσο για την θέση του λιμανιού ,όσο και για κάθε άλλο σημαντικό θέμα.