Διαμαρτυρία στον υπουργό Δικαιοσύνης που κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του νομού για την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Καρπάθου-Κάσου, απέστειλε ο δήμαρχος Καρπάθου κ.Ηλίας Λάμπρος.

Αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε γνώση της κατάθεσης σχεδίου νόμου, σχετικά με τη κατάργηση και την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το Υποθηκοφυλάκειο Καρπάθου-Κάσου.

Σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω Υποθηκοφυλάκειο εξυπηρετεί δύο νησιά, ήτοι τη Κάρπαθο και τη Κάσο, στα οποία υπάρχουν και πολλές απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες. Τα νησιά μας αυτά έχουν ήδη πληγεί σε τεράστιο βαθμό απ’ τη κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.), με συνέπεια υπηρεσίες και παροχές, που παρέχονται δωρεάν σε πολίτες αστικών κέντρων να κοστίζουν πολλές εκατοντάδες ευρώ, για τους δημότες μας.

Φωτό: Δημήτρης Γεργατσούλης

Φωτό: Δημήτρης Γεργατσούλης

Σας επισημαίνουμε, ότι το εν λόγω Υποθηκοφυλάκειο είναι άμισθο, τα μισθώματα του ακινήτου τα καταβάλει ο Υποθηκοφύλακας Καρπάθου, ο οποίος καταβάλει επιπλέον τους προβλεπόμενους φόρους, τέλη και δικαιώματα στο Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εάν παρά τα ανωτέρω επιθυμείτε διοικητική και μόνο αναδιοργάνωση των προαναφερόμενων υπηρεσιών, δίχως μετακίνηση του αρχείου και του υπηρετούντος Υποθηκοφύλακα, σας κάνουμε γνωστό, ως έσχατη λύση, ότι προτιθέμεθα να στεγάσουμε την εν λόγω υπηρεσία σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου μας, προκειμένου να εξοικονομηθεί δαπάνη για το Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά τιμής
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος

Συνυπογράφοντες την παρούσα:
Ιωάννης Μηνατσής – Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου
Μαρία Σορώτου-Τσανάκη – Δήμαρχος Κάσου
Μιχάλης Χανιώτης – τ. Δήμαρχος Καρπάθου
Γεώργιος Τούμα – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου
Ζωή Ρουσάκη – Συμβολαιογράφος Καρπάθου-Κάσου
Γιάννης Διακονής – Υποθηκοφύλακας Καρπάθου -Κάσου
Νικόλαος Γιαλλούσης – Δικηγόρος

Αθηνά Πάχου – Δικηγόρος
Μιχάλης Ιωαννίδης – Δικηγόρος
Ιωάννης Χριστοδουλάκης – Δικηγόρος
Ιωάννης Γιαλλούσης – Δικηγόρος
Μηνάς Οικονομίδης – Δικηγόρος
Νίκος Μπερτζουάνης – Πρόεδρος Μόνιμης Επιτροπής Καρπάθου, ΤΕΕ Δωδ/σου
Ηλίας Αλεξίου- Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Καρπάθου
Γεώργιος Γρηγοριάδης – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καρπάθου
Δημήτρης Κορδάμπαλος- Πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Μπαρ-Καφέ Μπαρ- Εστιατορίων-Φαστ Φουντ-Κέντρων Διασκέδασης”