Μεγάλη και τιμητική διάκριση για τον συμπατριώτη μας από την Όλυμπο Καρπάθου, Μάνο Κόνσολα, πανεπιστημιακό και Βουλευτή Δωδεκανήσου, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.

Στις 11 Απριλίου 2016 συγκροτήθηκε Ειδική Επταμελής Επιτροπή Επιλογής από Μέλη Διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού Πενεπιστημίων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η επιτροπή εξέλεξε, μετά από κρίση, τον Μάνο Κόνσολα στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

KONSOLAS MANOS

Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο που απρόσκοπτα μένει προσηλωμένος στα καθήκοντά του ως καθηγητής στη σχολή Ανθρωπιστών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Αποτελεί, όμως, ακόμη μεγαλύτερη τιμή για την Κάρπαθο και όλα τα Δωδεκάνησα, ένας συμπατριώτης μας να εξελίσσεται άξια στον κοινωνικό, επιστημονικό και πολιτικό βίο της χώρας.

Ο Μάνος Κόνσολας υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως Λέκτορας, ως Επίκουρος και ως μόνιμος Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σε όλη του την ακαδημαϊκή πορεία είναι ενεργός στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με πλούσια διδακτική, επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα.

Ο Μάνος Κόνσολας είναι συγγραφέας βιβλίων, κεφαλαίων σε βιβλία και σε συλλογικούς τόμους, άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά ελληνικά και διεθνή, όπως, επίσης, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων και ημερίδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και ιδρυμάτων, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε κοινωνικούς φορείς και επιστημονικές ενώσεις. Ο κ. Κόνσολας είναι κριτής-αξιολογητής επιστημονικών άρθρων και μελετών για δημοσίευση σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Όλοι εμείς οι Καρπάθιοι είμαστε υπερήφανοι για τον Μάνο μας και του εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια με την ευχή να συνεχίσει να τιμά την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δωδεκάνησο και την Ελλάδα.