Προσεχείς Δωδεκανησιακές
Εκδηλώσεις 2016

ΙΟΥΝΙΟΣ

15 ΤΕΤΑΡΤΗ
7.30μμ:
Γενική Συνέλευση Συλλ Απαντ. Καρπαθίων (Κολοκοτρώνη 80, Πειραιάς)
9μμ: Αποχαιρετιστήριο Δείπνο Δωδεκανησιακής Μέλισσας στο Ν.Ο.Ε. (Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας). Συμμετοχή: 35€. Πληροφορίες: 210-7224736

19 ΚΥΡΙΑΚΗ
Μονοήμερη εκδρομή Ομίλου Καρπαθίων Νέων στην παραλία Καραθώνα (Ναύπλιο), συμμετοχή: 10€.

22 ΤΕΤΑΡΤΗ
8.30μμ: O Σύλλογος Συμιακών Ελευσίνας σας προσκαλεί στο πολιτιστικό κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» σε μια θεατρική προσπάθειά του και σε παρουσίαση φωτογραφίας στα πλαίσια του Λαογραφικού Φεστιβάλ Ελευσίνας με θέμα «Η γυναίκα στην παράδοση»

22 ΤΕΤΑΡΤΗ – 3 ΚΥΡΙΑΚΗ
Η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) και το Θ/Κ Γ. Αβέρωφ, παρουσιάζουν την θεματική έκθεση με τίτλο “Ναυτοσύνη στο Αιγαίο – Οι Ήρωες των Βυθών” , στο Θ/Κ Γ. Αβέρωφ (Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης – Φλοίσβος – Παλαιό Φάληρο) .Μία “σύνθετη” παρουσίαση που περιλαμβάνει:

  1. Έκθεση Φωτογραφίας – Ανέκδοτο αρχείο του Αριστείδη Χατζηαριστείδη (Κάλυμνος) που απαθανάτισε τους “ήρωες των βυθών”, τους σφουγγαράδες του περασμένου αιώνα, τους ψαράδες, τους καραβομαραγκούς … εικόνες από την ζωή μέσα στην θάλασσα, αλλά κι έξω απ’ αυτήν!
  2. Έκθεση Φυσικών Σφουγγαριών – Ποικιλίες ειδών και μεγεθών, από διάφορες θάλασσες του κόσμου.
  3. Καθημερινές προβολές ντοκυμαντέρ, με θέμα το “ Ταξίδι μ’ ένα σφουγγαράδικο καΐκι”
  4. Έκθεση αντικειμένων – εργαλεία σχετικά με την αλίευση και την επεξεργασία του σφουγγαριού

23 ΠΕΜΠΤΗ
7μμ: Απολογιστική Συνέλευση Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων (Υψηλάντου 143, Πειραιάς)

27 ΔΕΥΤΕΡΑ
8.30μμ: Το Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού σας ανακοινώνει, ότι θα πραγματοποιήσει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στο λόφο Φιλοπάππου, θεατρομουσικοχορευτική παράσταση με θέμα:
ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Μια αναφορά στη μακραίωνη ιστορία της Αιγύπτου, σε σχέση με την ιστορία των Ελλήνων που ζούσαν, δημιουργούσαν και μεγαλουργούσαν σ’ αυτή, μη λησμονώντας την ελληνικότητά τους με πράξεις, δοσμένη μέσα από τις τραγουδιστικές και χορευτικές συνήθειες των κατοίκων της (ντόπιων και Ελλήνων Αιγυπτιωτών), με πραγματικές και φανταστικές παρεμβάσεις. Γενική είσοδος: 5 (πέντε) ευρώ.

ΙΟΥΛΙΟΣ

2 ΣΑΒΒΑΤΟ
Αναπαράσταση παραδοσιακού Καρπάθικου γάμου στο φεστιβάλ του Χώνου Μυλοποτάμου στην Κρήτη, συνεργασία Ομίλου Καρπαθίων Νέων με τον Όμιλο Νέων Ολυμπιτών Καρπάθου και τον τοπικό πολιτιστικό φορέα

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

3 ΤΕΤΑΡΤΗ
Χοροεσπερίδα Ομίλου Καρπαθίων Νέων στο Μέγαρο Απερίου Καρπάθου με τον ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΤΣΑΚΗ και 4μελή ορχήστρα, τιμή εισόδου 10€/άτομο με φαγητό (μέρος των εσόδων θα δοθούν για την αγορά αναγκαίων ιατροφαρμακευτικών προϊόντων προς το Κ.Υ. Καρπάθου)