ΦΠΑ 24% στην Κάρπαθο από 1/7/2016, γιατί όχι;

Επιτέλους ίσοι με τους άλλους Έλληνες. Το πρώτο βήμα για δικαίωση έγινε.

Να αγωνιστούμε να καταργηθούν επίσης οι «προσβλητικοί» και «απαξιωτικοί» χαρακτηρισμοί του δυσμενούς και δυσφημιστικού για την Κάρπαθο καθεστώτος της νησιωτικότητας, του δυσπροσίτου, του παραμεθόριου, του ακριτικού.

Επιτέλους θα πετύχουμε σύγκλιση και ισότητα στις υποχρεώσεις με τους λοιπούς προνομιούχους συμπατριώτες μας. Τόσα ευρώ περισσεύουν από το νησί μας, η εθνική οικονομία από μας περιμένει να ορθοποδήσει.

Η σύγκλιση στα δικαιώματα αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Υπολογίζεται να ξεκινήσει περίπου το 2060 μ.Χ.

Προφανώς στην Αθήνα σκέφτηκαν ότι ζούμε μόνιμα σαν να είναι Αύγουστος. Ή όσα έσοδα έχει το νησί την καλοκαιρινή σεζόν (δύο ολόκληροι μήνες, αχάριστοι) επαρκούν για να τη βγάλουμε όλο το χρόνο.

Υποθέτω ότι θα ήρθαν το καλοκαίρι κατάσκοποι και πράκτορες του κράτους μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες και έβγαλαν τα κατάλληλα συμπεράσματα, κάτι σαν «Καλά περνάτε, εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τι πλούσιοι αυτοί, δουλεύουν δυο μήνες και κάθονται δέκα».

Το χειμώνα δεν μπορούσαν να έρθουν, γιατί έπρεπε να πάνε στην Αράχοβα, στο Πήλιο, στο Μέτσοβο.

Αν έρχονταν μπορεί να παζαρεύαμε: 16% το χειμώνα, 24% το καλοκαίρι.

Τίποτα δεν έχουν ακούσει για έλλειψη γιατρών, δασκάλων, δημόσιων υπηρεσιών, συγκοινωνιών, ακριβών εισιτηρίων και κάτι άλλων ασήμαντων λεπτομερειών που μας φρενάρουν να γίνουμε κάτι σαν Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο ή Θεσσαλονίκη.

Στην Κάρπαθο ζούμε, αλλά στα μάτια των κυβερνώντων τι Κάρπαθος, τι Ρόδος, τι Σαντορίνη, τι Μύκονος, τι Κρήτη, τι Κέρκυρα.

Αν πω ότι χρειάζομαι μια ιατρική εξέταση ρουτίνας και πρέπει να πάρω αεροπλάνο, ενώ ένας Αθηναίος πάει στο Νοσοκομείο με ταξί, μπορεί να βάλουν κι ένα πρόσθετο φόρο διαβίωσης στην Κάρπαθο, γιατί… λεφτά υπάρχουν για τα ναύλα.

Σε λίγο, έτσι όπως πάμε, θα έχουμε και διόδια προς το Απέρι, τις Μενετές και το αεροδρόμιο. Δε θα έχουμε βέβαια Αττική ή Εθνική οδό, αλλά την επαρχιακή οδό Πηγαδίων – Ολύμπου με κάτι μικρές λακκούβες και κατολισθήσεις.

Να μένει κανείς εδώ είναι πανάκριβο χόμπι!