Π ρ ο ς

1. Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη

2. Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδο

Κο ι ν ο π ο ί η σ η

1. Υπουργό Επικρατείας

2. Βουλευτές Δωδεκανήσου

Θέμα: Ακύρωση Δρομολογίου οχηματαγωγού OLYMPUS

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Κατόπιν και της ακύρωσης του πρώτου δρομολογίου του οχηματαγωγού OLYMPUS επιβεβαιώνεται αυτό για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως: ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι παντελώς ακατάλληλο για την γραμμή την οποία επιλέχτηκε.

Οι δεκαπέντε παρατηρήσεις κατά την έκτακτη επιθεώρηση ήταν αναμενόμενες και θα έπρεπε εξαρχής να έχουν αποτρέψει το Υπουργείο από την επιλογή του συγκεκριμένου πλοίου.

Σαν πολίτες του ακριτικού νησιού της Καρπάθου απαιτούμε να κηρυχθεί άμεσα έκπτωτη η ανάδοχος εταιρεία και να δρομολογηθεί άμεσα λύση η οποία δεν θα «τινάξει» στον αέρα την εφετινή τουριστική περίοδο και για το νησί της Καρπάθου αλλά και για το νησί της Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Είναι κρίμα να αμαυρωθεί η εφετινή περίοδος και να δημιουργούνται αλγεινές εντυπώσεις από χειρισμούς υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά τις προσπάθειες που από κοινού καταβάλαμε με την Κυβέρνηση ώστε από το νέο έτος τα δρομολόγια από Πειραιά να εκτελούνται με πλοίο Β Κατηγορίας , τρεις φορές την εβδομάδα και με δρομολόγιο το οποίο θα διαρκεί 10 ώρες λιγότερο.   

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΜ. ΝΙΣYΡΙΟΣ

Κάρπαθος 12/7/2022