Κύριε Δήμαρχε,

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καμιά υποχρέωση αλλά και ούτε και αρμοδιότητα να συνεννοείται με τους εκπροσώπους εταιρειών για να καθορίσει την ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε έχει ουσιαστικά τέτοια δυνατότητα αφού η επικοινωνία γίνεται με το Δήμαρχο ή τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι για την …. υποβοήθηση του έργου μου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 8 Ιουλίου 2022 δεν διατίθεται κανένας υπάλληλος του Δήμου στο Γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για να του παρέχει την σχετική συνδρομή στο έργο του. Καλό θα είναι να ενημερώσετε τους συμπατριώτες μας για τους λόγους.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου

Να υπενθυμίσω ακόμη ότι, παρά τις «δεσμεύσεις» του Δημάρχου, δεν έχει οριστεί ακόμη πρακτικογράφος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν πιστεύω να ευθύνομαι και γι’ αυτό.

Συνεπώς η ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω αδυναμίας των εκπροσώπων της εταιρείας να παραστούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ αν και απέστειλα έγκαιρα σχετική πρόσκληση σχετική πρόσκληση να παραστούν οφείλεται αποκλειστικά και μόνον σε σας και στους όψιμους συνεργάτες σας.

Καλό θα είναι να εξηγήσετε στους δημότες τους λόγους της απουσίας σας από την συνεδρίαση της 7/7/2022.

Είναι φανερό ότι δεν έχετε πια το πολιτικό κουράγιο να παρευρίσκεστε ούτε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ και προσπαθείτε, κατά την συνηθισμένη τακτική σας, να μεταθέσετε τις ευθύνες στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που απουσιάζετε από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ ήσασταν «κάπου γύρω».

Για θυμηθείτε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ δεν σας δημιουργεί κανένα πρόβλημα και όλα όσα μου καταλογίζετε δείχνουν την πολιτική σας γύμνια, και την πολιτική σας μετριότητα.

Καλό θα είναι να δώσετε στην δημοσιότητα το email που στείλατε στην εταιρεία παροτρύνοντας τους να μην παραστούν στη συνεδρίαση Δ.Σ της 7/7/2022, λέγοντας τους ότι έχετε κάνει προσφυγή για την ακύρωση της πρόσκλησης σύγκλισης του Δ.Σ η οποία απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ενημερώσατε την εταιρεία για την απόρριψη της;

Δημοσιοποιείστε το email ενημέρωσης της.

Δεν είστε πολιτικά θύματα. Πολιτικοί θύτες είστε.

Για να μην υπάρχει καμιά παρανόηση, όποτε συνεννοηθείτε με τις «εταιρείες» για το πότε μπορούν να παραστούν οι «εκπρόσωποι» τους ζητείστε την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, φροντίζοντας να έχετε ρυθμίσει το πρόγραμμα σας ώστε να παρίσταστε.

Κύριε Δήμαρχε είναι φανερό ότι είστε πολιτικά όμηρος μιας μειοψηφίας Δ.Σ στους οποίους δώσατε αξιώματα (αντιδήμαρχοι κλπ).
Με τους οποίους συμμαχήσατε όταν η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβούλων της παράταξης μας προσπάθησε να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο μας εξέλεξε ο λαός της Καρπάθου.

Είναι αυτοί τους οποίους αποδοκίμασε με την ψήφο του ο λαός της Καρπάθου.

Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών ήταν από τους τελευταίους σε σταυρούς προτίμησης, εκλέχθηκαν ως αναπληρωματικοί και έγιναν δημοτικοί σύμβουλοι λόγω παραιτήσεως άλλων εκλεγμένων συναδέλφων τους,.

Ο λαός τους έδειξε την έξοδο και εσείς τους δώσατε «χείρα βοήθειας» και προσπαθείτε τώρα όλοι μαζί να επιπλεύσετε πολιτικά επιτιθέμενοι εναντίον των συμβούλων της παράταξης σας που κέρδισαν τις εκλογές του 2019 , και σας έκαναν Δήμαρχο.

Δεν ερμηνεύσατε σωστά το μήνυμα του, στις εκλογές του 2019 Κύριε Δήμαρχε.

Διοίκηση που δεν έχει λαϊκή στήριξη είναι σαν «να χτίζεις παλάτια στην άμμο».

κ. Δήμαρχε ο λαός της Καρπάθου εξέλεξε την παράταξη μας στο σύνολο της για να διοικήσει το νησί μας. Είναι φανερό ότι χωρίς την συνδρομή μας δεν θα είχατε εκλεγεί δήμαρχος. Ως προς αυτό αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί.

Σε κάποιο Δ.Σ τώρα τελευταία είπατε απευθυνόμενος σε μας που σας εκλέξαμε Δήμαρχο ότι δεν έπρεπε να συνεργαστείτε μαζί μας.

Ήταν λάθος σας είπατε!!!!

Έχετε λοιπόν την ευκαιρία να διεκδικήσετε την θέση σας ξανά με όλους αυτούς που συνεργάζεστε τώρα και θα είναι και μια πρώτης τάξεως  ευκαιρία γι’ αυτούς να σας ανταποδώσουν το δώρο που τους κάνατε δηλαδή την πολιτική τους επίπλευση.

Ούτως η άλλως το δηλώσατε ότι θα είστε ξανά υποψήφιος για την Δημαρχία στον ΣΚΑΙ της Ρόδου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ  

Πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Καρπάθου