Ο πατήρ Μιχάλης Οικονομίδης, δεν είναι πια κοντά μας. Στις 26 Μαρτίου, μια ημέρα ύστερα από το χαρούμενο αγγελμα του Ευγγελισμού, αναχώρησε για τη γειτονια των αγγέλων. Βρισκεται πλέον κοντά στον Πατέρα όλων μας και δίπλα στον δικό του πατερα, τον αξέχαστο ιερέα των Μενετών, Παπά Μιχάλη Οικονομίδη.

Ο μειλίχιος, ευγενικός και σεμνός ιερωμενος έχασε την άνιση μάχη με το θάνατο, ύστερα από πολύμηνη μάχη, στη διαρκεια της οποίας δεν έπαψε να δίνει ελπίδα και κουράγιο στα αγαπημένα πρόσωπα της οικογενειας του, αλλά και σε ολόκληρο το ποίμνιό του, στα Πηγαδια Καρπάθου.

Θα λείψει σε όλους μας η μορφή, το κήρυγμα και οι ψαλμωδίες του. Ωστόσο θα κρατήσουμε στην ψυχή μας όλα όσα μας δίδαξε με το παράδειγμα του.

Στην αγαπητή του σύζυγό, στις κόρες του και τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε την εξ υψους παρηγορία.

Στον αδελφό του, πατέρα Γεώργιο Οικονομίδη, τον παπά Γιωργη του χωριού μας, ευχόμαστε να λάβει από το Θεό  την ψυχική δύναμη  να συνεχίσει το ιερό έργο του, τιμώντας έτσι τη μνήμη του πατέρα και του αδερφού του.

Αιωνία η μνήμη του παπα Μιχάλη Οικονομίδη!

Σύλλογος Απανταχου Μενετιατων Καρπάθου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου»