Μετά από τρία χρόνια λόγω της γνωστής κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο τραγούδι και video clip που εξιστορεί την ιστορία της  δασκάλας Μαρίας Τσιαλέρα και του μοναδικού μαθητή Χρήστου Καμπόσου στο μικρό νησάκι των Δωδεκανήσων τους Αρκιούς.   

Η πρωτοβουλία και η ιδέα ανήκει στον στιχουργό – δημοσιογράφο και ερευνητή Γιώργο Λεκάκη.   

Ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει : “Πείσμωσα να το δημοσιοποιήσω, να το κοινοποιήσω, να το κάμω γνωστό όσο πιο μακριά στα τρισπέρατα μπορώ.   

Ο καλός μου φίλος και συνεργάτης Γιώργος Χατζής, χωρίς δεύτερη σκέψη, αγκάλιασε την ευαισθησία μου και μελοποίησε το στίχο.   

H τρίτη φάση ξεκινούσε: Να βρούμε εξ ίσου ευαίσθητους μουσικούς να πλαισιώσουν την όλη προσπάθεια, με μόνη ανταμοιβή την χαρά που παίρνεις όταν γίνεσαι μέρος μιας προσφοράς… Και, ναι! Κι αυτό έγινε εύκολα…   

Και έμενε η τέταρτη φάση: Να βρεθούν ερμηνευτές να ανοίξουν κι αυτοί την αγκαλιά τους και να κλείσουν μέσα της, τους Αρκιούς, την Μαρία, τον Χρηστάκη… Κι αυτό δεν άργησε καθόλου… Μάλιστα και στους τρεις πρώτους που απευθυνθήκαμε λάβαμε πίσω – ως αντήχηση – ένα «Φυσικά ναι!»…

Και έτσι ήρθαν στην παρέα η Κατερίνα, η Κωνσταντίνα, ο Κώστας… Το δε προσκλητήριο ολοκληρώθηκε με φίλους – ηθοποιούς, που ήθελαν κι αυτοί να σαλπίσουν το μήνυμα: ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ…

Όλοι μαζί, λοιπόν, σας παραδίδουμε μια αρχή… μια έναρξη, ένα νέο εσωξεκίνημα… Αφού μπορεί ο Χρηστάκης και η Μαρία, γιατί να μη μπορούμε κι εμείς;

Καλή σας ακρόαση… εσωθέαση… ψυχαγωγία…

Συντελεστές
Στίχοι: Γιώργος Λεκάκης
Μουσική: Γιώργος Χατζής
Ερμηνεία: Κωνσταντίνα, Κατερίνα Κόρου, Κώστας Μπίγαλης, Γιώργος Χατζής

Έπαιξαν οι μουσικοί :
Ντραμς – Κρουστά:  Γιάννης Χατζής  
Κιθάρες: Κωνσταντίνος Βελλιάδης
Φλογέρες: Απόστολος Μαλλιάς
Λαούτο – Μπάσο: Μπάμπης Μαρκουλής
Άσκαυλος : Γιάννης Πανταζής
Βιολί – Κρουστά – πλήκτρα: Γιώργος Χατζής 
Ενορχήστρωση – Ηχογράφηση: Γιώργος Χατζής
Μίξη – Mastering: Χρήστος Ταμπουρατζής
Επιμέλεια Παραγωγής: Γιώργος Χατζής – Γιώργος Λεκάκης

Ευχαριστούμε τους ηθοποιούς για τη συμμετοχή τους (με σειρά εμφανίσεως) :
Γιάννη Ζουγανέλη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Έφη Μουρίκη, Χρήστο Γιάνναρη, Κωστή Σαββιδάκη, Γιάννη Βασιλώτο και Βασίλη Γιακουμάρο.

Η ηχογράφηση των φωνών της Κωνσταντίνας και του Κώστα Μπίγαλη έγινε στο Studio του Κ. Μπίγαλη.
Κάμερα στα πλάνα των Κωνσταντίνα – Κ.Μπίγαλη : Παναγιώτης Μπανταλάκης
Κάμερα στα πλάνα  του Γιώργου Χατζή : Γιώργος Οικονομέας
Artwork εξωφύλλου : Ηλιάνα Μουσουδάκη
Παραγωγή: Cicadart

Ακούστε το “Αρκεί Να Πας Στους Αρκιούς” στις ψηφιακές πλατφόρμες:

Spotify: https://spoti.fi/3GJqSyn
Apple Music: https://apple.co/396gGDE
Deezer: https://bit.ly/ArkeiNaPasStousArkious…
Amazon Music: https://amzn.to/3NPDpSZ

Δείτε το video clip του τραγουδιού εδώ:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  8/6/2022

Συμμετείχαν: Καραϊτιανός Γιάννης, Γιαλλουράκης Ερρίκος (Κάρπαθος), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Δραγουμάνος Αλέκος, Πετρίδης Φίλιππος (Σύμη),  Βασιλάκη Σούλα (Τηλος), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Ασπροποταμίτης Γιάννης, Ηρακλείδου Σοφία (Χάλκη), Οικονόμου Μαρία (Πάτμος),  Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (2/6/22) μέχρι σήμερα:

3/6: Στο Περίπτερο των «Ελληνικών Γραμμάτων» της Έκθεσης Βιβλίου του Δ. Πειραιά στο Πασσαλιμάνι, ο Κασιώτης συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης παρουσίασε το νέο του μυθιστόρημα «Το Ρίφι», που διαδραματίζεται στα Δωδεκάνησα.

4/6: Στάλθηκε επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρπάθου – Κάσου

Ετήσια διαφημιστική εξόρμηση του Ομίλου Καρπαθίων Νέων στο κέντρο της Αθήνας. 

5/6: Εορτασμός 198ης επετείου (7/6/1824)  Ολοκαυτώματος Ηρωικής Νήσου Κάσου στην Αθήνα:  Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών – Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη

6/6: Στάλθηκε επιστολή στον Σύλλογο Κατιρλιωτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», για παραχώρηση της συλλογής καρτ – ποστάλ πόλεων της Μ. Ασίας πριν το 1922

7- 8/6:  Εορταγορά Δωδεκανησιακής Μέλισσας 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Σε συνέχεια της συζήτησης, που άρχισε από την προηγούμενη συνεδρίαση της 2/6, στάλθηκε σχέδιο ανοικτής επιστολής  σκέψεων και σοβαρού προβληματισμού, σε όλα τα Δωδεκανησιακά Σωματεία της παροικίας μας καθώς και στις Ομοσπονδίες Σωματείων του Αιγαίου, προκειμένου να λάβουν γνώση και εάν επιθυμούν να το συνυπογράψουν. Η επιστολή προβλέπεται να δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή 10/6.

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

            Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια συγκέντρωσης αίματος, λογω των αυξημένων περιπτώσεων νοσηλείας συμπατριωτών μας. Υπενθυμίζεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη, ο κωδικός της τράπεζας αίματος της Ομοσπονδίας μας 13863 καθώς και ότι μπορούν να δίνουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα.

             Σχετικά με την κάλυψη αναγκών του Ιδρύματος Κολυμπίων της Ρόδου,  προμήθειας γαντιών μιας χρήσεως (latex με πούδρα, μεγέθη ME, L, XL) καθώς και μιας πλατφόρμας για το πλύσιμο των ασθενών που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεββάτι τους (φορείο τύπου ΤΥΠΟΥ BED BATH), η Ομοσπονδία μας καταβάλει προσπάθειες συγκέντρωσης του απαιτούμενου ποσού (για την προμήθεια 100 συσκευασιών γαντιών (100 ζεύγη ανά συσκευασία), θα απαιτηθεί το ποσό των 600 ευρώ και για την προμήθεια του φορείου μπάνιου και μεταφοράς ασθενούς, από την εταιρεία εισαγωγής, η τελική τιμή του θα είναι περίπου 3500 ευρώ.

ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

                Η πλατφόρμα αιτήσεων θα ανοίξει μετά την 14/6, όμως οι περιορισμοί, οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας ούτε για σωστή επιστροφή χρημάτων, ούτε για έγκαιρη, πριν τον Οκτώβριο επιστροφή χρημάτων. Η Ομοσπονδία μας θα κάνει συνεχείς παρεμβάσεις, πιέζοντας να αλλάξει η όλη διαδικασία

Ματαίωση εκδρομής

     Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων,  η προγραμματισμένη διήμερη εκδρομή της Ομοσπονδίας μας (Κυριακή 12/6 – Δευτέρα 13/6) στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής (Κουκουβίστας) Φωκίδας ματαιώθηκε.

ΜΚΟ ΦΑΡΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

       Την 7/6, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του προέδρου της Ομοσπονδίας μας και του προέδρου της ΜΚΟ ΦΑΡΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ κ. Απόστολου Φορλίδα. Εκφράστηκε η ελπίδα ότι θα υπάρξει μια καλή συνεργασία στο μέλλον, σε τομείς και δράσεις κοινού ενδιαφέροντος.  

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου – Καρπάθου 

        Σε συνέχεια της επιστολής που στείλαμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας με κοινοποίηση σε βουλευτές, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, την 6/6 λάβαμε την ακόλουθη απάντηση από το γραφείο του βουλευτή κ. Γιάννη Παππά:

«Καλησπέρα σας, Σε συνέχεια της επιστολής που λάβαμε σχετικά με θέμα την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Καρπάθου και Κάσου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς συναντήθηκε την Παρασκευή 3/6/2022 με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη κι εκτός των άλλων θεμάτων,  έθεσε μετ’ επιτάσεως  στον Υπουργό το ζήτημα της αναβάθμισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καρπάθου-Κάσου με πλοίο 1ης κατηγορίας, καθώς και την επέκταση του δρομολογίου ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ . Ο Υπουργός  με την σειρά του, δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα και περαιτέρω την ικανοποίηση προσεχώς του αιτήματος.   

Με εκτίμηση, Γραφείο Ιωάννη Κ. Παππά».  

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

              Το πρόβλημα με την συνέχιση χαρακτηρισμού της συντριπτικής έκτασης των νησιών μας ως δάση συνεχίζεται. Η Ομοσπονδία μας, όπως και όλοι οι φορείς της Δωδεκανήσου και όχι μόνο, θα συνεχίσει να ζητάει την ανάληψη ενεργειών για τις απαιτούμενες διορθώσεις, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία και η διαρκής οικονομική αιμορραγία των απανταχού συμπατριωτών μας (κτηματολόγιο, ρήτρα αναπροσαρμογής, δασικοί χάρτες, κλπ).