Η ιστορία της πρώτης γνωριμίας του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού με τον τότε πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν βέβαια μία σχέση ασθενούς-γιατρού, έχει ξαναειπωθεί και είναι λίγο-πολύ γνωστή.

Προχθές το βράδυ, 2/6/2022,  την «ξαναζωντάνεψε» με γλαφυρό τρόπο, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Απόστολου Αποστολίδη, «Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός. Ο Δημήτρης… της Ιατρικής… της Κοινωνίας… της Πολιτικής» (εκδόσεις «ΤΕΧΝΟΓΡΑΜΜΑ»), ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και τέως Πρύτανης ΕΚΠΑ κ. Χρήστος Κίττας επιστήθιος φίλος του Δωδεκανήσιου πολιτικού και αξίζει πράγματι να τη μεταφέρουμε γιατί είναι διαφωτιστική  για την προσωπικότητά του αλλά και τη λειτουργία του ως γιατρός:

Όπως είπε, λοιπόν, ο κ. Κίττας, ο γιατρός που πήγαινε στα σπίτια των φτωχών ανθρώπων, ήταν και γιατρός των Παπανδρέου και πολλών διασημοτήτων.

Ο τότε ασθενής πρωθυπουργός, λοιπόν, Ανδρέας Παπανδρέου, κάλεσε για πρώτη φορά τον ανατέλλοντα τότε αστέρα της καρδιολογίας, Δημήτρη Κρεμαστινό να τον επισκεφθεί στο Καστρί για να μην δημιουργηθεί ανησυχία στους πολίτες εάν μαθευόταν ότι πήγαινε στο νοσοκομείο.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, όμως, του είπε «όχι, κύριε Πρόεδρε δεν θα έρθω σπίτι σας. Το ιατρικά ορθό είναι να έρθετε εδώ στο Νοσοκομείο»!

Και κατά ομολογία  του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ο τότε πρωθυπουργός γι’ αυτό: «Ήρθα στο νοσοκομείο γιατί σκέφτηκα ότι αυτός ο γιατρός που δεν έρχεται να δει τον πρωθυπουργό που τον καλεί στο σπίτι του, αν δεν είναι… ψώνιο, τότε πρέπει να είναι πραγματικός γιατρός»!   

Τη συνέχεια της σχέσης τους την έγραψε η ιστορία…  

Κυρ. Π.

Εφ. “ΡΟΔΙΑΚΗ”