Την Πέμπτη 2 Ιουνίου ανήμερα της Αναλήψεως στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος υποδεχθήκαμε όμιλο προσκυνητών από την Κάρπαθο, τους οποίους συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου Πανοσιολ. Αρχιμ.Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, Εφημέριος Ενορίας Βωλάδας.

Μετά την ευλόγηση των άρτων και του κηρύγματος από τον πατέρα Επιφάνιο, εμφανώς συγκινημένος ο εφημέριος αφού τους καλωσόρισε αναφέρθηκε σύντομα στην μακρόχρονη φιλία που τον συνδέει με τον πατέρα Επιφάνιο ως απόφοιτοι και οι δύο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και στην ιστορία του καμπαναριού του Ναού όπου Καρπάθιοι μάστορες το 1887 το κατασκεύασαν.

Ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον εφημέριο και καλό του φίλο για την υποδοχή και τη φιλοξενία και πρόσφερε εκ μέρους των προσκυνητών μία εικόνα της Παναγίας και παραδοσιακά γλυκίσματα..

Ο εφημέριος εκ μέρους του Εκκλ.Συμβουλίου και της ενορίας του πρόσφεραν την εικόνα της πολιούχου της Χωριού μας την Αγία Παρασκευή που επιμελήθηκε η κ. Μαρία Χριστοδουλάκη.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας που φρόντισαν και επιμελήθηκαν οι σύζυγοι των εκκλησιαστικών συμβούλων και βοήθησε και η κ. Παρασκευή Λεστάκη.

Ως ένδειξη αγάπης προς τα πρόσωπα των προσκυνητών προσφέρθηκε ένα καλάθι με τα τοπικά προϊόντα που παρασκευάζονται από τοπικές επιχειρήσεις του χωριού μας.

Ο εφημέριος ως ευλογία έδωσε ατομικά μια εικόνα της Α.Παρασκευής με το βιβλίο που αναφέρει την ιστορία και τους ναούς της ενορίας μας και ένα ημερολόγιο τσέπης της Ι.Α.Κ. Πρίν την αποχώρησή τους επισκέφτηκαν τον ιερό ναό της Α.Παρασκευής.