Με λαμπρότητα γιορτάστηκε κι εφέτος η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα –Ελλάδα, στις 7 Μαρτίου 2016. Στο Ναό των Αγίων Αποστόλων τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Ενσωμάτωση, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβροσίου. Παρόντες ο ιερός κλήρος, ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος Καρπάθου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Φρούραρχος, οι Διοικητές των στρατιωτικών Μονάδων και του Αστυνομικού Τμήματος, ο Αντιδήμαρχος Ολύμπου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Διευθυντές των Σχολείων της πόλεως, Πρόεδροι Συλλόγων και λίγοι συμπατριώτες μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δάσκαλος του 2ουΔημ.Σχολείου Καρπάθου κ.Κωνσταντίνος Κωνσταντάρος. Ακολούθησε Τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων, καταθέσεις στεφάνων από τους Επισήμους και παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας!

Μια πολύ ωραία, άρτια και καλά προετοιμασμένη εορταστική εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της 7ης Μαρτίου το 2οΔημοτικό Σχολείο Καρπάθου με τραγούδια και θεατρικά δρώμενα για την Ενσωμάτωση, τον Δωδεκανήσιο Αγωνιστή από την Όλυμπο Εμμανουήλ Παπαμανώλη, τη ζωή της Σοφίας Κουμούτσου – Καβαλάρο και του Σέργιου Γκατούλη.