Για 10η συνεχή χρονιά διοργανώνεται το ετήσιο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής &Βιοεπιστημονικής Έρευνας & Διαχείρισης του Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου (www.whba1990.org), το οποίο συνιστά μία μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης για φοιτητές και κλινικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο.
Το θερινό σχολείο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και θα διεξαχθεί με παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ.Γιάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία επίδοσης στους φοιτητές.
Αυτά τα βραβεία θα αναδείξουν φοιτητές οι οποίοι αρίστευσαν τόσο στις ερευνητικές παρουσιάσεις όσο και στο γραπτό διαγωνισμό που βασίζεται στο περιεχόμενο των διαλέξεων.
Ένας από τους κύριους στόχους του θερινού σχολείου είναι η εκπαίδευση των φοιτητών σε καινοτόμες προσεγγίσεις βασικής, κλινικής και βιοεπιστημονικής έρευνας.
Το πρόγραμμα διάρκειας 1 εβδομάδας παρέχεται στο μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων χωρίς δίδακτρα, χάρη σε ευγενικές χορηγίες Ελλήνων ομογενών και φαρμακευτικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Φέτος θα συμμετέχουν 31 Έλληνες και ξένοι φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ανάμεσα στους 28 ομιλητές συμπεριλαμβάνονται διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Η εκπαίδευση στο θερινό σχολείο περιλαμβάνει εντατικές σειρές διαλέξεων, στις οποίες οι φοιτητές αξιολογούνται για την απόδοση τους.
Οι ομαδικές παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορους τομείς έρευνας στοχεύουν στην εξέλιξη του επιστημονικού υποβάθρου των συμμετεχόντων, αλλά και των ικανοτήτων παρουσίασης επιστημονικών θεμάτων.
Το θερινό σχολείο αποτελεί μια ανεπανάληπτη για τα ελληνικά δεδομένα ευκαιρία εκπαίδευσης, η οποία εφέτος θα λάβει χώρα στη Μάνη με τη συμμετοχή επιστημόνων και φοιτητών από 6 χώρες.
Επιπρόσθετα, το θερινό σχολείο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία μεντορείας, καθώς δίνει τη δυνατότητα κατ’ ιδίαν συναντήσεων κι αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων με διακεκριμένους καθηγητές και αντιπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλές για την καριέρα και τις ερευνητικές τους ανησυχίες.
Το πρόγραμμα συμβάλλει στην προώθηση του Ελληνισμού και του Φιλελληνισμού.
Αυτό έχει σημαντικά μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα για την Ελλάδα, καθώς η πλειονότητα των συμμετεχόντων, Ελλήνων και ξένων φοιτητών, διεκδικεί επάξια ανταγωνιστικές θέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού και πολλοί εξ’ αυτών στο μέλλον θα βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις με δυνατότητα λήψης αποφάσεων.
Είναι ένα είδος διακρατικής γέφυρας μεταξύ φοιτητών, καθηγητών και αντιπροσώπων της Φαρμακοβιομηχανίας.
Ευελπιστούμε ότι με αυτή την παρούσα ενημέρωση θα συμβάλλουμε στη διάδοση της πληροφορίας και στην πληροφόρηση της Ελληνικής κοινής γνώμης και των Ελλήνων φοιτητών ιατρικής και βιοεπιστημών, ώστε το Θερινό Σχολείο Ιατρικής & Βιοεπιστημονικής Έρευνας & Διαχείρισης του Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, να καταστεί πόλος έλξης και διεθνής πυρήνας αριστείας μεταξύ νέων φοιτητών που αναζητούν εκπαιδευτικές ευκαιρίες διεθνών προδιαγραφών.