Το νεοϊδρυθέν Λύκειο των Ελληνίδων της Η.Ν.Κάσου διεξήγαγε εκλογές την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας, με σκοπό την εκλογή των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε) με μυστική ψηφοφορία όπως ορίζεται από το καταστατικό του Παραρτήματος.

Το Δ.Σ. απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:

* Πρόεδρος – Μαρία Μηνακά
* Αντιπρόεδρος Α΄ & Ταμίας – Ευδοκία Μαυρομούστακου
* Αντιπρόεδρος Β΄ – Μαρία Περσελή – Μαστροπαύλου
* Γενική Γραμματέας – Ελένη Βάϊλα
* Έφορος Οικονομικών – Ειρήνη Μαριάκη
* Μέλος – Χρυσοβαλάντω Γέμελα
* Μέλος – Άγγελα Γλύτση
* Μέλος – Ελένη Γραμματά
* Μέλος – Αντωνία Δεγαίτα
* Μέλος – Ελένη Κωνσταντινίδου
* Μέλος – Αντωνία Σχοινά

Η Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:

  • Μαρία Ζαχάρη
  • Σοφία Μαστοράκου
  • Βασιλική Χριστοφιλάκη

Σκοπός του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού Σωματείου μας είναι η μελέτη, η επιστημονική καταγραφή, η ενδυνάμωση και διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων του νησιού μας στα πλαίσια της εθνικής μας ζωής, η εξύψωση της Ελληνίδας, η ηθική συμπαράσταση και όχι μόνο σε όλους τους πάσχοντες και μη και η ισότητα των δύο φύλων.

Η παράδοση ξεκινάει από εκεί που μπερδεύεται η μνήμη με τον μύθο, προσαρμόζεται αλλά και εμπλουτίζεται στο πέρασμα του χρόνου. Έχει όμως πάντα μία αφετηρία – μία αρχή.

Για εμάς αυτή η αρχή είναι η Η.Ν.Κάσος μας, η οποία έχει τη δυναμική να μας ενώνει και να μας ωθεί σε στόχους υψηλούς και ευγενείς.

Στα πλαίσια της μελλοντικής μας δράσης απαραίτητη είναι η συμμετοχή και η βοήθεια όλων μας.

Το έργο του Λυκείου των Ελληνίδων πανελλαδικά (από τις 19 Φεβρουαρίου εν έτη 1911 που εγκρίθηκε η λειτουργία του) στηρίζεται από όλους τους πολιτιστικούς φορείς (Συλλόγους, Δήμους, Σωματεία, Επίσημη Πολιτεία κ.λ.π.) αλλά πάνω απ’ όλα στηρίζεται στον εθελοντισμό και τη στήριξη των μελών της.

Όλες μαζί λοιπόν οι «δυναμικές κασιώτισσες» με σύμπνοια, αλληλεγγύη και ομαδική δουλειά θα αποδείξουμε την αγάπη μας στο νησί μας με σκοπό να κρατήσουμε το όνομα του νησιού μας ψηλά.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Λυκείου Ελληνίδων της Η.Ν.Κάσου