Σήμερα, σε όλο τον κόσμο γιορτάζει η Μητέρα!

Εκείνη που μας έφερε στον κόσμο, που μας ανέστησε στη ζωή, που ξενύχτησε, που πόνεσε, που έκλαψε, που στάθηκε Φάρος Φωτεινός στη ζωή μας!!.

Μέλη του Δ.Σ από αριστερά:Παναγιώτα Σταματιάδη-Καιμάρα, Σέβαστή Χρυσοχόου, Αλεξάδρα Πρωτόπαπα, Ρηγοπούλα Νισύριου-Παραγυιού, Σοφία Νισύριου-Μαργαρίτη

Κι εμείς σήμερα αφιερώνουμε λίγα λόγια στη δική μας μητέρα!!.

Στη μανούλα που ίσως χρειάστηκε να κάνει θυσίες και αγώνα για να μπορέσει να φέρει στον κόσμο το παιδάκι της..

Στην κάθε μητέρα που στερήθηκε πολλά από την δική της ζωή ,για να προσφέρει στο κάθε παιδί της ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να δώσει για να το δει χρήσιμο άτομο στην κοινωνία!

Που δούλεψε σκληρά για να μην του λείψει τίποτε όταν η κακή η μοίρα του στέρησε τον πατέρα του ..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ-ΚΑΙΜΑΡΑ

Στην μάνα που δεν το γέννησε αλλά όταν χρειάστηκε να σταθεί αληθινή στο παιδί της κατοχής ή στο ορφανό κάποιου άλλου, το μεγάλωσε με αγάπη σαν να ήταν αληθινή μητέρα του!.

Γιορτάζουμε και εκείνες τις αιωνόβιες γιαγιάδες μητέρες που ζουν ακόμα, μόνες ίσως, ενώ κουράστηκαν να αναθρέψουν τα έξι ή και δέκα παιδιά τους..

Και είναι και εκείνες οι μάνες που πήραν μεγάλη πίκρα από την απώλεια του ενός ή περισσοτέρων παιδιών τους ή που τα στερήθηκαν ενώ αυτά ήταν στην ξενιτιά ..

Γιορτάζουν ακόμα και οι πνευματικές μας μητέρες που μας έβαλαν στο δρόμο του Θεού!.

Ας στρέψουμε λοιπόν όλοι με αγάπη το δικό μας βλέμμα στο πρόσωπo της με σεβασμό και αναγνώριση και να της πούμε ότι η λέξη σ’ αγαπώ είναι αρκετή για να εισπράξει από το παιδί της την αμοιβή της!!.

Ένα φιλί, ένα χάδι, μια αγκαλιά, της είναι αρκετά!.

Και όποιοι έχουν χάσει τη δική τους μητέρα, με ένα μόνο λουλούδι στο τάφο της θα της δείξουν την αγάπη τους!….

Μανούλες όλου του κόσμου, να ζήσετε 100 χρόνια !!!Τα παιδιά σας χρειάζονται!..

Σήμερα όμως γιορτάζουμε ακόμα τη μάνα γιαγιά που ανασταίνει των παιδιών της τα παιδιά ,όταν οι δυσκολίες της ζωής το επιβάλλουν…

Γι’αυτό και εμείς σήμερα τιμήσαμε την μάνα γιαγιά, κ. Αλεξάνδρα Πρωτόπαπα, που με μεγάλη ευθύνη έφερε τα εγγόνια της από τα ξένα να φοιτήσουν στο δημοτικό μας στο Απέρι και να μάθουν τα ελληνικά γράμματα στέκοντας δίπλα τους μάνα και γιαγιά!!!

Η τιμώμενη κ. Αλεξάνδρα Πρωτόπαπα με τα εγγονάκια της Αλεξάνδρα και Δημήτρης Λυτός

Θέση στην τιμή της ημέρας έχουν και οι δασκάλες, οι δεύτερες μητέρες των παιδιών!!!

Αναγνωρίζουμε όμως και τη θυσία την μάνας στην ξενιτιά...να στερηθεί για λίγο τα παιδιά της..γνωρίζοντας ότι είναι για το καλό τους!.

Στο πρόσωπo τους εκφράζουμε το θαυμασμό μας και αναγνωρίζουμε τη θυσία μητέρων και γιαγιών παλαιότερων γενεών, πού με την ίδια θυσία και ευθύνη μεγάλωσαν και ανέστησαν γενεές παιδιών!!.

Τα εγγόνια της κ. Αλεξάνδρας Πρωτόπαπα, διάβασαν τις παρακάτω μαντινάδες και με μία μεγάλη αγκαλιά και ένα γλυκό φιλί, της πρόσφεραν λουλούδια!!.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΤΟΣ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΥΤΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ

Για της μητέρας τη γιορτή Χρόνια Πολλά θα πούμε

ωσάν μαμά μας δίπλα μας είσαι και σε αγαπούμε.

Γιαγιά μας Χρόνια σου Πολλά για τούτη την ημέρα

που η αγάπη και η θυσία σου στην Κάρπαθο μας φέρα!!

Στέκεσαι εσύ στο πλάι μας γιαγιά μας και μητέρα

χρόνια πολλά σου ευχόμαστε ετούτη την ημέρα!!!.

Εσύ γιαγιά μας έφερες από τα ξένα μέρη

που ήρθαμε να φοιτήσουμε Δημοτικό στ’ ΑΠΕΡΙ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το πολιτιστικό σύλλογο η “Ομόνοια”, για την πολύτιμη βοήθεια και ιδιαίτερα την πρόεδρο κ. Σοφία Οικονομίδη και τον κ. Γιωργο Αμπελίδη!!.

Επίσης, τις κυρίες Φωτεινή Σταματιάδη Γεργατσούλη & Σεβαστή Χρυσοχόου, για τη προσφορά των λουλουδιών της σημερινής γιορτής!

Τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου μας και κυριολεκτικά συλλόγου, για την προσφορά γλυκών αλμυρών, χυμών για τα παιδιά και άλλων εδεσμάτων!

Το Δ.Σ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καρπάθου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι και κείμενο που λέει "Ki ένα τέταρτο μπτέρας αρκεί γa δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου Οδισαίος Ελότης"