Η Ουρανία (Ράνια) Σβορώνου, το γένος Σταυράκη, από τη Βωλάδα Καρπάθου βραβεύτηκε Greek America’s Forty Under 40 Class of 2022 Announced

ΡΑΝΙΑ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Η Ράνια είναι βραβευμένη ηγέτης σχεδιασμού, η οποία ξεκίνησε ως γραφίστας στην Αθήνα, στην Ελλάδα, σπούδασε και εργάστηκε στο Λονδίνο και τώρα είναι Executive Design Director και Εφευρέτης της IBM στην IBM Consulting με έδρα το Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Είναι βασική ομιλήτρια / TEDx, προσκεκλημένη ομιλήτρια και μέντορας του κλάδου σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και έχει προσκληθεί να κρίνει και να καθοδηγεί σε όλο τον κόσμο.

Η Ράνια στοχεύει να συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ σχεδιασμού και επιχειρήσεων και να ενδυναμώσει περισσότερες γυναίκες στον κόσμο του σχεδιασμού και της τεχνολογίας.

Η δουλειά της στη διασταύρωση του σχεδιασμού, των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας την έφερε στη λίστα του Business Insider 2020 «Top 40 Rising Stars of Madison Ave» που φέρνουν επανάσταση στη διαφήμιση.

Το 2021, η Ράνια αναγνωρίστηκε επίσης ως ανερχόμενο αστέρι από το περιοδικό Consulting.

Στην αρχή του COVID-19, η Ράνια συμμετείχε στην παγκόσμια πρωτοβουλία «δημιουργοί ενάντια στον κορωνοϊό», όπου σχεδιαστικές αφίσες ελπίδας, αισιοδοξίας και ανθεκτικότητας βοήθησαν να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για γυναίκες και παιδιά που έχουν ανάγκη.

Οι αφίσες πωλήθηκαν διαδικτυακά με όλα τα έσοδα να δωρίζονται εξίσου στην ISPCC Childline και Women’s Aid.

Η Ράνια είναι επίσημα μέντορας σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως Endeavor Greece, GreekTech, ReGeneration, US Embassy of Athens, Women on Top και ανεπίσημα, κάθε φορά που ένα νεαρό ταλέντο την πλησιάζει για συμβουλές σταδιοδρομίας.

Πιο πρόσφατα, ήταν κριτής στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “48in48”, που φιλοξενεί εκδηλώσεις για τη δημιουργία 48 δωρεάν μη κερδοσκοπικών ιστοτόπων σε 48 ώρες.

Η Ράνια πιστεύει στο σχεδιασμό για την ανθρωπότητα και όχι για χάρη της τεχνολογίας.