Έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι πια δημοσίως, δίνοντας αξία, με ανθρώπους οι οποίοι όπως αποδείχθηκε, ασχολήθηκαν με τα κοινά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και των προσωπικών τους φιλοδοξιών. 

Γιάννης Θ. Νισύριος, Δήμαρχος Καρπάθου

 Ανθρώπους που δεν διστάζουν να προσπαθούν να προκαλέσουν χάος, διχασμό και καταστροφή των πάντων επειδή έβαλα τα συμφέροντα του τόπου πάνω από τα δικά τους. 

 Ανθρώπους οι οποίοι εκμεταλλεύονται το αξίωμα τους, για να υβρίζουν, να λοιδορούν και να τραμπουκίζουν τους πάντες επιβάλλοντας ήθη τα οποία είχαν αποβληθεί από την πολιτική σκηνή του τόπου εδώ και δεκαετίες.

  Με όλα τα παραπάνω, θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε προσφύγει όχι για να καταγγείλουμε αλλά για να μπορέσουμε να προστατέψουμε την τιμή και την υπόληψη μας ως άνθρωποι, ως γονείς, ως επαγγελματίες και ως προσωπικότητες.

 Θα κάνω μια εξαίρεση για ένα θέμα το οποίο για εμένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τα κίνητρα των γιατρών. 

  Επειδή δεν θέλω να αμφισβητήσει κανένας την αξιοπιστία των γραφομένων μου, δεν κάνω κρίσεις αλλά παραθέτω αδιαμφισβήτητα στοιχεία κι αφήνω τον κόσμο να κρίνει. 

  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που δήθεν κόπτεται για τα κίνητρα των ιατρών: 

  1. Ήταν ο μόνος ο οποίος καταψήφισε την απόφαση του 2021 (δείτε τα πρακτικά της απόφασης). 

  Αιτιολογώντας το σκεπτικό του εντός της παράταξης έλεγε και τι είναι οι γιατροί και πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα; Εγώ προτιμώ να τα δώσω σε αστυνομικούς και λιμενικούς παρά στους γιατρούς. 

  1. Έχει μπλοκάρει την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και αναγκάζει να περιμένουμε πότε θα αποφασίσει να υπογράψει την απόφαση εκλογής του και αμέσως να παραιτηθεί, ώστε η Οικονομική Επιτροπή να κάνει μια έκτακτη συνεδρίαση κάθε 15 ημέρες, στην μια ημέρα που μεσολαβεί μέχρι να γίνει οριστική η παραίτηση του!!! 

Έχει κάνει την Κάρπαθο γνωστή στο Πανελλήνιο με αυτή την πολιτικά ανήθικη και πολιτικά εκβιαστική συμπεριφορά. 

  1. Εξαιτίας αυτής της τακτικής καθυστέρησε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός τόσους μήνες αφού είχε προαπαιτούμενες πάρα πολλές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, τις οποίες αναγκαζόμασταν να παίρνουμε κάθε 15 ή και 21 ημέρες. Αυτός και μόνο αυτός, είναι η αιτία που καθυστέρησαν τόσους μήνες τα πάντα στην λειτουργία του Δήμου και βέβαια και η διαδικασία χορήγησης των κινήτρων των Ιατρών αφού έπρεπε να εκκινηθεί μετά την έγκριση του προϋπολογισμού. 
  2. Τέλος,  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τον κωδικό που προβλέπεται για τα κίνητρα των ιατρών, μαζί με όλους τους υπόλοιπους κωδικούς, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022. 

 Όπως συνάγεται από τα παραπάνω, έκανε ότι περνάει από το χέρι του για να καθυστερήσει ή ακόμη και να αναστείλει την χορήγηση των κινήτρων που προσπαθούμε οι υπόλοιποι, παλεύοντας υπό τέτοιες συνθήκες, να δώσουμε στους ιατρούς! 

 Δεν θα επανέλθω δημοσίως και ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες του νησιού που αναγκάστηκα να το κάνω κατ’ εξαίρεση αυτή τη φορά, όμως ήταν απαραίτητο χάριν της αλήθειας, να γίνουν οι παραπάνω διευκρινίσεις.

 Κάρπαθος 05 Μάϊου 2022

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

 Ιωάννης Θεμ. Νισύριος