Το Σάββατο 27 Μαρτίου  παρουσία  μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος  υποδέχθηκε στο Δημοτικό κατάστημα τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Α΄ Κοσμήτορα   της Βουλής των Ελλήνων και  Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών της  Βασίλη Υψηλάντη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο κ. Υψηλάντης μετά την ολοκλήρωση της αναλυτικής ενημέρωσης που έλαβε σχετικά με τα προβλήματα της Η.Ν. Κάσου προέβει άμεσα σε τηλεφωνικές παρεμβάσεις με τους ανά περίπτωση υπουργούς και διοικητικά στελέχη των αρμόδιων φορέων. 

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία  με την  αναπληρώτρια Υπουργό υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, τον Διοικητή  2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ.  Χρήστο Ροϊλό, τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  κ. Δριτσάκο κ.α.

Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος  αφού ευχαρίστησε θερμά τον βουλευτή για την παρουσία του στο νησί  αλλά και για τις άμεσες τηλεφωνικές  παρεμβάσεις του, υπέβαλε και γραπτώς  σχετικό υπόμνημα αναφορικά με τα  ζητήματα της Η.Ν. Κάσου το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει : την πορεία του προγράμματος “Τρίτσης” που αφορά το νησί , την ίδρυση και λειτουργία εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου,  την πλήρωση της κενής θέσης στον ΟΕΥ μόνιμου κτηνιάτρου,  την περίφραξη του Δημοτικού Αερολιμένα « Μάρκου Μαλλιαράκη», την στελέχωση του ΠΠΙ Η.Ν.Κάσου με μόνιμο ιατρικό και επικουρικό προσωπικό, την εξασφάλιση αναβαθμισμένων υπηρεσιών ακτοπλοϊκής και αεροπορικής συγκοινωνίας και άλλα.

Ο κ. Υψηλάντης δεσμεύτηκε στο μέτρο που μπορεί να παρέμβει ώστε να βοηθήσει την επίλυση των παραπάνω θεμάτων – προβλημάτων.

MIXAΛΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ