Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στην οποία επισημαίνει τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς αεροπορική συγκοινωνία τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, που εξυπηρετούνταν από τη σύμβαση για τις άγονες αεροπορικές γραμμές.

Η συγκεκριμένη σύμβαση εκπνέει στις 31 Μαρτίου και με δεδομένο ότι δεν έχει προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, τα νησιά αυτά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αεροπορική συγκοινωνία.

Πρόκειται για τις γραμμές  Αθήνα – Αστυπάλαια,  Αθήνα – Λέρος, Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία,  Αθήνα – Κάρπαθος,  Ρόδος – Κως – Λέρος – Κάλυμνος – Αστυπάλαια, Αθήνα – Κάλυμνος και Ρόδος – Καστελόριζο.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να παραταθεί η σύμβαση για την εξυπηρέτηση των άγονων αεροπορικών γραμμών στα νησιά μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Ταυτόχρονα, θέτει θέμα επανασχεδιασμού των άγονων αεροπορικών γραμμών, αφού, όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην Ερώτησή του: «δεν μπορεί να θεωρείται άγονη αεροπορική γραμμή το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα και να επιδοτείται και την ίδια στιγμή να κινδυνεύουν να μείνουν τα μικρά νησιά του Αιγαίου χωρίς αεροπορική σύνδεση λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης».