Με τη συμμετοχή των εκκλησιαστικών, πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών του νησιού μας, του Δημάρχου Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρου, της εκπροσώπου της Δημάρχου Κάσου, Αντιδημάρχου κας Μαλανδρή, του τέως δημάρχου και Επάρχου Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη, προέδρων των τοπικών συμβουλίων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του νησιού μας και πλήθους συμπατριωτών μας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου.

Από την κοπή της Πίτας του Επαρχείου

Από την κοπή της Πίτας του Επαρχείου

Τη Βασιλόπιτα του Επαρχείου ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιου, Αρχιμανδρίτης και ηγούμενος της Μονής του Αγίου Γεωργίου Βασσών κ. Καλλίνικος Μαυρολέων, συνεπικουρούμενος από ιερείς της Μητρόπολης Καρπάθου.

Από την κοπή της Πίτας του Επαρχείου

Από την κοπή της Πίτας του Επαρχείου

Ο κ. Καλλίνικος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη μας, ευχήθηκε στον Έπαρχο Καρπάθου Κάσου Γιάννη Μηνατσή και στο προσωπικό του Επαρχείου καλή χρονιά, καλή δύναμη και πρόοδο, ώστε το Επαρχείο να επιτελέσει το σημαντικό έργο του για τη βελτίωση της ζωής των συμπατριωτών μας.

Το λόγο πήρε ο Έπαρχος και αφού ευχαρίστησε τον κ. Καλλίνικο και όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε συνοπτικά στις δραστηριότητες του Επαρχείου τον χρόνο που πέρασε, στα έργα που υλοποιήθηκαν στα δύο νησιά της Επαρχιακής Ενότητας και στα έργα που προγραμματίζονται για το 2016.

Από την κοπή της Πίτας του Επαρχείου

Από την κοπή της Πίτας του Επαρχείου

Ο Έπαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την ανταπόκριση του για την αποδοχή των αιτημάτων του Έπαρχου, καθώς επίσης και τον αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας κ. Φιλήμονα Ζανετίδη.

Ο Έπαρχος μεταξύ των άλλων εξέφρασε την ανησυχία του για το πρόβλημα των ναρκωτικών που υπάρχει στο νησί της Καρπάθου και κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση του.

Στη συνέχεια μοίρασε στους προσκεκλημένους το γραπτό κείμενο του απολογισμού του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου για το 2015 και ανακοίνωσε τα μέλη της επιτροπής Τουρισμού του Επαρχείου και του επιτελικού οργάνου που θα αποτελείται από τους εν ενεργεία  δημάρχους των δύο νησιών, τους τέως δημάρχους και επάρχους, καθώς επίσης και όσους ήταν υποψήφιοι στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές σε όλες τις παρατάξεις για την Επαρχιακή μας Ενότητα.

ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ
Το φλουρί της βασιλόπιτας  βρήκε ο συνταξιούχος υπάλληλος του Επαρχείου Ανδρέας Διακίδης, στον οποίο σαν αντάλλαγμα δόθηκαν βιβλία αξιόλογων συγγραφέων συμπατριωτών μας, ενώ το φλουρί της βασιλόπιτας του προσωπικού, βρήκαν οι υπάλληλοι Δημήτρης Σεβδαλής από τους μόνιμους, και η Αναστασία Αυλωνίτη και Βιβή Αλαχούζου από τους συμβασιούχους.

Κατεβάστε τον Απολογισμό του Επαρχείου για το 2015