Είναι άβολα τα λόγια όταν τελειώνει μια ιστορία ζωής… «Πολύτροπου καημού η διαφορά».., όσα κι αν πούμε ότι κι αν πούμε «Ακινησία απαίσια…» … «απώλεια αντίδικη στο χρόνο»…

+Δρ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡ. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο αγαπημένος όλων μας Γιώργος Χατζηαντωνίου, άψυχο  δένδρο, χτυπημένο από κεραυνό…κι η απουσία του είναι  θλίψη και στέρηση για όλους μας.  Ανώφελα, λοιπόν, τα λόγια, εκτός εκείνων που θυμίζουν την απλότητα και ακεραιότητα του, για να μας δείχνουν τρόπους ζωής: «Το δώρο του βίου δεν έχει άλλο σκοπό» [Καίτη Τσιαμπούση, «Χρόνος Αχρονος»,1980] .     

Ο Γιώργος υπήρξε, κατά καιρούς, πρόεδρος του “Ζέφυρου” Οθειτών και μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.

Η πραγματική σχέση του, όμως, με τον σύλλογο ήταν μια σχέση μόνιμης παρουσίας και εθελοντισμού.

Από γιατρός, γινόταν μάγειρας, λυριστής, διασκεδαστής στις συντροφιές εξορμήσεων, φωτογράφος, αρχειοθέτης φωτογραφικού υλικού, μαζί με την Ειρήνη και τον Γρηγόρη, χειριστής της προβολής του κι επίσης, σύμβουλος και υποστηρικτής όλων όσων διοικούσαν τον σύλλογο, σαν αυτός να ήταν ο δεσμευμένος με το καταστατικό του. 

Κι αυτή η αδιάκοπη παρουσία και η αθόρυβη προσφορά, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη όλων μας δείχνει το βαθύ αίσθημα, του είμαι Οθείτης και συνδράμω την ενότητα των Οθειτών.

Δείχνει, προπάντων, τον άνθρωπο Γιώργο: την αξιοπρέπεια και πηγαία ευγένεια, την συναίσθηση του ομαδικού, την ικανότητα σεβασμού, την ικανότητα συνεργασίας και σύμπραξης, την ικανότητα να δένει και να συγκρατεί την κοινή προσπάθεια, για το καλό του συλλόγου και του χωριού μας.    

Να, λοιπόν, η δική του στάση ζωής: ούτε δημοσιότητες, ούτε εγωισμούς, ούτε υστεροβουλία για δόξες και ευφημισμούς, αλλά μια καθαρή, εκ βαθέων διάθεση για φιλική και βοηθητική συνύπαρξη με όλους μας, ήταν δεν ήταν στο συμβούλιο. Κι αυτό είναι θέμα καρδιάς και αγάπης.

Μακάρι όλοι να πάρουμε αυτήν την κοινωνική χάρη του Γιώργου.

Δεν είναι της στιγμής, αλλά θα εκφράσω την σκέψη μας, εν καιρώ, όταν η δική σας κατάσταση, Ειρήνη και Γρηγόρη, θα το επιτρέπει κι εφόσον, θα το θέλετε, να του κάνει ο σύλλογος μια βραδιά μνήμης, με αναφορά  στις εργασίες του: «Αναγνωρίστε τα πρόσωπα», για το ιστορικό και  πολιτιστικό ενδιαφέρον τους και για τους τόσους δεσμούς στους οποίους ο ίδιος εμπλεκόταν συλλέγοντας και προβάλλοντας τόσες φωτογραφίες  του Οθους και των Οθειτών. 

Από το Δ. Σ. του Ζέφυρου Οθειτών, εγώ η Μαριγούλα Κρητσιώτου, πρόεδρος, η  Φωτεινή Αλεξίου, Φωτεινή Λυριστάκη, Φραγκίσκη Σταυράκη, Μανόλης Κωστέτσος,  Ανδρέας Πικουλής και Γιάννης Παπαδόπουλος : 

Ευχόμαστε η αγάπη του να σας κρατά δυνατούς, Ειρήνη, Γρηγόρη, κι όλους εμάς, στα βήματα του ήθους του.

 Μαριγούλα Κρητσιώτου, πρόεδρος του «Ζέφυρου» Οθειτών