Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή.

Ευα

EYA KAIΛΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συγκεντρώνοντας 454 ψήφους, η Εύα Καϊλή εξασφάλισε άνετα την εκλογή της από τον Α’ γύρο, στην πέμπτη θέση, από τους εννέα ευρωβουλευτές.

Με την διεξαγωγή του Β’ γύρου, οι Αντιπρόεδροι που αναμένεται να εκλεγούν, θα φτάσουν τους 14.

“Συγχαρητήρια στους νεοεκλεγείς αντιπροέδρους μας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! Αυτή η ισχυρή ομάδα θα αγωνιστεί για τις προοδευτικές μας προτεραιότητες εντός του Προεδρείου του ΕΚ. Για μια δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη. Για τα δικαιώματα των γυναικών, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου”, σημείωσαν οι Ευρωπάιοι Σοσιαλιστές σε ανάρτησή τους στο Twitter.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτήςΝίκος Ανδρουλάκης, συνεχάρη με μήνυμα του στο twitter την κυρία Καϊλή. “Συγχαρητήρια Εύα Καϊλή για την εκλογή σου. Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημα μας θα έχει Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλή επιτυχία στα καθήκοντά σου!”, έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγχαρητήρια έλαβε κι από τον Ανδρέα Λοβέρδο, την υποψηφιότητα του οποίου, ως γνωστόν, είχε υποστηρίξει η κ. Καϊλή στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. “Συγχαρητήρια στην Εύα Καϊλή που εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο. Εργάσθηκε γι’ αυτό χρόνια και τα κατάφερε. Μεγάλη νίκη για την πατρίδα μας, για την Εύα, για την παράταξη”, ήταν το μήνυμα του κ. Λοβέρδου.

Η πορεία μέχρι την Ευρωβουλή

ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ

Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και στο εργαστήρι δημοσιογραφίας.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel, παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Στις εκλογές του 2004 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ καταφέρνοντας να καταλάβει εκλόγιμη θέση, την οποία εν τέλει δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

THE TOC