Κύριε Δήμαρχε με το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσιεύσατε μου ζητάτε να μην γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ της 5/12/2021 έχω να σας πω τα εξής:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ Δήμου Καρπάθου

Η Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι νόμιμη και γίνεται μετά από αίτημα 27 δημοτών σύμφωνα με το άρθρο 10 Κανονισμού του Δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να συγκληθεί μέσα σε 30 μέρες από την υποβολή της αιτήσεως.

Είχα λοιπόν υποχρέωση να την φέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε υποχρέωση και ο πρώην Πρόεδρος.

Και αυτό έπραξα.

Ο κ. Παραγιός ας εξηγήσει τους λόγους που δεν το έκανε.

Το θεώρησα, όμως και ηθική υποχρέωση μου.

Τους πολίτες κ. Δήμαρχε δεν τους πλησιάζουμε μόνο όταν χρειαζόμαστε την ψήφο τους τάζοντας τους «λαγούς με πετραχήλια» και μετά ούτε που τους ξέρουμε.

Το λιμάνι που προτείνουν οι 27 πολίτες υποσχεθήκατε ( και όχι μόνο εσείς αλλά και κάποιοι άλλοι που τώρα είστε συνεργάτες) σαυτούς το 2019 και τώρα «σφυρίζετε αδιάφορα» όλοι μαζί.

Τα περί πλαστότητας του εγγράφου δεν με αφορούν.

Να κάνετε όσες μηνύσεις θέλετε.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι αν έχει αποσταλεί στο Δήμο Καρπάθου η υπ’ αρ. πρωτ 45/14-1-2019 πρωτοκόλλου πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και ποιο είναι το περιεχόμενο της και αν διαφέρει από το περιεχόμενο του εγγράφου που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους με την πρόσκληση.

Για την πλαστότητα του άνω εγγράφου επικαλείστε στο δελτίο τύπου υπ’ αριθμόν Τ.Δ.Ο/3223/1-12-2021 έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Προφανώς «ξεχάσατε» την τελευταία παράγραφο του εγγράφου αυτού γιατί μάλλον δε σας συνέφερε, η οποία αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

“Ωστόσο δεν εντοπίζονται διαφορές ως προς το περιεχόμενο του, δηλαδή ως προς τις απόψεις- προτάσεις του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. για το σχεδιασμό λιμένα Καρπάθου που είναι ακριβώς οι ίδιες και στα δύο έγγραφα”.

Δηλαδή δεν υπάρχει καμιά διαφορά ως προς την ουσία των εγγράφων.

Κύριε Δήμαρχε στην συνεδρίαση του ΔΣ της 5/12/2021 δεν προσκαλέσατε κανένα εσείς αλλά ο Πρόεδρος του ΔΣ έστειλε τις προσκλήσεις.

Μου κάνει εντύπωση που αναφέρεστε σε κ. Υπουργούς,κ. Περιφερειάρχη, κ. Γιαμίν κλπ ότι δεν θα παρευρεθούν σαν να πρόκειται για το Γραφείο Τύπου των ανωτέρω.

Θα μπορούσαν να απαντήσουν στο Γραφείο του προέδρου του ΔΣ στο οποίο και τους έστειλε την Πρόσκληση.

Δεν νομίζω ότι Υπουργοί, Περιφερειάρχης, θα προσέβαλαν κατ’ αυτόν τον τρόπο τον θεσμό του Προέδρου του ΔΣ.

Κύριε Δήμαρχε το ΔΣ της 5/12/2021 θα γίνει κανονικά σύμφωνα με την πρόσκληση και οποίος θέλει να παραβρεθεί έρχεται και οποίος δεν θέλει να έλθει δεν έρχεται.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Και αφήστε τα περί προστασίας των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ για τυχόν μη νόμιμες διαδικασίες.

Στο φόβο που προσπαθείτε να δημιουργήσετε στους ΔΣ σας απαντώ με τον Ν.4555/2018 άρθρο 73 με ισχύ 19/7/2018:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Μανωλάκης Μιχάλης του Ηλία