Τιμήθηκε την Κυριακή και στη Ρόδο η μνήμη της αδικοχαμένης Προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά. Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μνημόσυνο στο οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος κ.κ. Κύριλλος.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Το μνημόσυνο τελέστηκε με πρωτοβουλία της νομαρχιακής επιτροπής Νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και παρέστησαν πολλά στελέχη και φίλοι του Κινήματος στη Ρόδο.

Μεταξύ αυτών παρέστησαν οι πρώην υπουργοί Κοσμάς Σφυρίου και Γιώργος Νικητιάδης, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης,  οι πρώην βουλευτές Νίκος Ζωίδης και Στάθης Κουσουρνάς, οι πρώην δήμαρχοι Γιώργος Γιαννόπουλος και Φώτης Χατζηδιάκος, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Αιγαίου» Μανώλης Γλυνός, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σάββας Διακοσταματίου, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Νίκος Τρύπης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Βάιος Καλοπίτας, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιλτιάδης Παγκάς, ο Φώτης Κωστόπουλος, ο Δημήτρης Μοσχογιάννης, η Βάγια Ποπόρου, ο Σωτήρης Παμπάκας και άλλοι. Η γραμματέας του τομέα νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Λίτσα Φτακλάκη δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ασθενείας.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ παρέμειναν και στη δοξολογία που ακολούθησε για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης στην οποία παρέστησαν οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Κάλλιστος Διακογεωργίου και τον Δήμο Ρόδου ο Κώστας Ταρασλιάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίστηκε το 1982 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά.

“ΡΟΔΙΑΚΗ”