Ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος όρισε έμμισθο Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακής Στρατηγικής, Τουρισμού, Προγμαμματισμού Δημοτικού Έργου και Επικοινωνίας του Δήμου Καρπάθου, με θητεία ενός (1) έτους τον Μανώλη Ι.Παραγυιό με τις παρακάτω αρμοδιότητες

ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ. ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗΣ

Αρμοδιότητες χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων:

Τις αρμοδιότητες που αφορούν Ευρωπαϊκά, Εθνικά η/και άλλα Προγράμματα σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες κατά περίπτωση οργανικές μονάδες του Δήμου, με σκοπό τον σχεδιασμό, την μελέτη, την οργάνωση, την συμμετοχή και την προώθηση του Δήμου στα προγράμματα αυτά και με στόχο την εισαγωγή καινοτομιών και την προώθηση της αλλαγής και της ανάπτυξης στην διοικητική, οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και επιχειρηματική τοπική πολιτική.

– Την συνεργασία με τα Δίκτυα Πόλεων, την αναπτυξιακή της ΠΕΔ και κάθε άλλο φορέα που θα μπορεί να διευκολύνει το ανωτέρω έργο.

Αρμοδιότητες σε θέματα του Τμήματος Προγραμματισμού:

-Την εποπτεία και ευθύνη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων του όπως προβλέπονται στον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ή/και έχουν μεταβιβαστεί από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Αρμοδιότητες σε θέματα τουρισμού:

– Την Τουριστική Προβολή του Δήμου Καρπάθου.

Αρμοδιότητες σε θέματα επικοινωνίας:

– Την Επικοινωνία και την Προβολή στα Μέσα Ενημέρωσης του Δημοτικού Έργου.

Επίσης μεταβιβάζει αρμοδιότητες σχετικά με:

Την εποπτεία και ευθύνη για κάθε σχετική με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, την Ψηφιακή Πολιτική και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Δήμου, ενέργεια, εισήγηση κτλ.

Την εποπτεία του τμήματος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

Την συνεργασία με τους Αποδήμους Καρπαθίους Εσωτερικού και Εξωτερικού καθώς και τους Παροικιακούς Συλλόγους αυτών.

Ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν μπορεί να εκλεγεί μέλος του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου για λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος