Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού κ.Κικίλια που αναφέρονται στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ειδικότερα στον μήνα Σεπτέμβριο με μεγάλες αυξήσεις αφίξεων, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης δήλωσε τα εξής:

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ, Γραμματέας Τομέα Τουρισμού ΚΙΝΑΛ, τ. Υφυπουργός Τουρισμού – Πολιτισμού

«Δώσαμε ένα επαρκές χρονικό διάστημα στον κ. Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί στο νέο υπουργείο που τον εγκατέστησε το επιτελικό κράτος της Ν. Δ και ως εκ τούτου δεν σχολιάσαμε καθόλου τα όσα λαλίστατος σε διάφορες περιπτώσεις εδήλωνε από την ανάληψη εκ μέρους του του Υπουργείου Τουρισμού μέχρι σήμερα.

Η περίοδος ωστόσο χάριτος λαμβάνει τέρμα, τόση επειδή ήδη ο κ. Κικίλιας έπρεπε να έχει ενημερωθεί πλήρως για το Υπουργείο του, όσο και κυρίως επειδή έπρεπε να έχει μάθει τι είναι  ο τουρισμός και πως λειτουργεί στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Τουρισμού, μας εξέπληξε όταν προσφάτως αναφέρθηκε σε λάθος αριθμούς σε σχέση με τις αφίξεις από τη Γαλλία και μάλιστα και μια πολύ μεγάλη εφημερίδα όπως η Φιγκαρώ.

Την ίδια έκπληξη αισθανθήκαμε όταν αναφέρθηκε σε έσοδα από τον τουρισμό που θα έφθαναν φέτος το ποσό των 12 Δις.

Τα πράγματα όμως έχουν ξεφύγει αφού μόλις προσφάτως  ο κ. Υπουργός εδήλωσε ότι το «κράτος επενδύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» και ανέφερε ως παράδειγμα τις αυξήσεις αφίξεων τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ο κ. Κικίλιας, προφανώς νομίζει ότι ο Σεπτέμβριος είναι για τον τουρισμό μας ένας μήνας χαμηλών επιδόσεων.

Δεν έχει αντιληφθεί ότι και ο Οκτώβριος είναι για την Ελλάδα ένας μήνας με πολύ μεγάλο αριθμό αφίξεων τουριστών, κάτι που και ο απλός πολίτης γνωρίζει.

Κε Κικίλια, ενημερωθείτε περισσότερο. Τα όσα λέτε μας κάνουν να αισθανόμαστε ανασφαλείς.

Με τέτοιο καπετάνιο  το καράβι του τουρισμού, μάλλον θα χτυπήσει σε ύφαλο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ