KΑΣΟΣ!!!Φωτό: Δημήτρης Γεργατσούλης

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού ότι  δημοσιεύθηκε η 3η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022» στο πλαίσιο της οποίας καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης μέχρι και την 14η-12-2021 και ώρα 13:00.  

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Στo  πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ’αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις οι οποίοι να διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα, να εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης και να υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα που πληρούν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις όπως αυτοί  αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 4704/11-11-2021 (ΑΔΑ: ΨΒΓΕ4653ΠΓ-ΞΞΖ) Πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των  420.000.000,00 ευρώ (€) και για το Νότιο Αιγαίο 12.000.000,00 €.

    Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr.