Εδέησε να το δούμε, να το διαβάσουμε κι αυτό. Όλοι οι δημότες γνωρίζουν ότι η Ανάπλαση του Κεντρικού δρόμου Πηγαδίων ήταν ρητή δέσμευση μου από τις εκλογές ακόμα.

ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ! ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗ

Από την επομένη δε που ανέλαβα Δήμαρχος  προχώρησα σ΄όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί αυτό το έργο, όπως και σειρά άλλων παρεμβάσεων.

Θα πρέπει δε όλοι να γνωρίζουν, ότι για να φτάσεις στην έγκριση χρηματοδότησης για έργο είναι αναγκαία σειρά πρωτοβουλιών και εργασιών, όπως κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης, κατάρτιση τεχνικού δελτίου, σαφής προϋπολογισμός κόστους και βέβαια η άσκηση πίεσης προς τους ιθύνοντες.

Αυτή η επίπονη προσπάθεια έγινε και στην περίπτωση του σημαντικού αυτού έργου για τα Πηγάδια με την εργασία και συμβολή των Υπηρεσιών του Δήμου και τεχνοκρατών που μας βοήθησαν σ΄όλη αυτή την διαδικασία.

Έτσι έγινε κατορθωτό να εγκριθούν 300.000 ευρώ και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το συγκεκριμένο έργο ύψους προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Σημειώνω δε την αναντικατάστατη συμβολή στην προσπάθεια μας του Υπουργού και συμπατριώτη μας Γιώργου Γεραπετρίτη για να ικανοποιηθεί το αίτημα μας.

Αυτή είναι η αλήθεια και σε ανάρτηση του κ. Μανωλάκη διαβάζουμε το κωμικοτραγικό ότι «τα χρήματα αυτά δόθηκαν κατόπιν ενεργειών των πρώην Αντιδημάρχων Λυριστή, Τσέρκη, Μανωλάκη».

Πρόκειται για ανάρτηση που παραπέμπει σε εποχές άκρατου παλαιοκομματισμού, σε εποχές του «κατόπιν ενεργειών μου», σε εποχές Μαυρογιαλουρισμού.

Λυπάμαι για τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές ανθρώπων που κάποτε είχα εμπιστευτεί, αλλά και για το σημείο που φτάνουν όσοι ζαλισμένοι από τις πολιτικές λοβιτούρες τους έμειναν μόνοι τους μπροστά σε αδιέξοδα.

Ωστόσο, δεν μπορώ να μην πω αυτή την ώρα, ότι το έργο θα είχε ήδη ξεκινήσει αν δεν πάγωναν με ενέργειες τους την λειτουργία του Δήμου και αν δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής με την τακτική «εκλεγόμαστε, παραιτούμαστε και βάζουμε με κάθε τρόπο εμπόδια στο δημοτικό έργο».

Αυτά για την αλήθεια που πάντα είναι πικρή για όσους πορεύονται χωρίς αρχές και αξίες, ως νέοι Μαυρογιαλούροι.

Η απάντηση στον κ. Μανωλάκη, ο οποίος δημοσίευσε απρωτοκόλλητο έγγραφο, χωρίς ημερομηνία, ενώ η αλήθεια με τα παραπάνω έγγραφα τον διαψεύδει.

Το επίσημο αίτημα, έγινε στις 19-10-2021 από τον Δήμαρχο Καρπάθου προς τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών και στις 27-10-2021 εγκρίθηκε με απόφαση του η χρηματοδότηση του Δήμου.

Με τις ημερομηνίες των παραπάνω εγγράφων (Οκτώβριος 2021), αποδεικνύεται ότι, οι πρώην αντιδήμαρχοι, τους οποίους επικαλείται ο κ. Μανωλάκης, δεν έχουν καμία θεσμική θέση στον Δήμο Καρπάθου ώστε να προωθούν αιτήματα του Δήμου.

Κάρπαθος   04  Νοεμβρίου  2021

Ο   Δήμαρχος   Καρπάθου

Ιωάννης   Θεμ.   Νισύριος