Μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις των μελών της παράταξης του Δημάρχου από την Οικονομική επιτροπή , το ΔΣ συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση την Τρίτη 19-10-21 για να επιλέξει εκ νέου καινούργιο μέλος.

Και αφού το μέλος αυτό θέτοντας ο ίδιος την υποψηφιότητα του εκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία παραιτήθηκε χωρίς να περάσει ούτε μια μέρα. Τέτοιες κινήσεις είναι πρόδηλο το που αποσκοπούν και δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης.

Η συνεχής προσπάθεια από τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου να τεθεί σε αναλγησία η λειτουργία του Δήμου και της Οικονομικής Επιτροπής δεν τιμάει κανένα εμπλεκόμενο πολιτικό πρόσωπο που πριν δύο χρόνια ζητούσε τη ψήφο του Καρπαθιακού λαού.

Στο μικρόκοσμο που μας περιβάλει δεν έχουν χώρο τέτοιες εγωιστικές κινήσεις ειδικά όταν ο τόπος έχει μείνει στάσιμος λόγω της πολιτικής κρίσης.

Η κοινωνία αναζητά καθημερινά την κανονικότητα σε όλους τους τόνους και αδιαφορεί για το ρόλο του θεατή σε ένα ιντριγκαδόρικο έργο δίχως τέλος.

Είναι πλέον φανερό ότι η κύρια πρόθεση των παραπάνω συμβούλων είναι να θέσουν σε κατάσταση ομηρίας τον Δήμαρχο και τις επιλογές που έκανε για διεύρυνση του σχήματος διοίκησης , αναζητώντας την μονόπλευρη δικαίωση τους και την επιστροφή των σκήπτρων της εξουσίας.

Σαν παράταξη, αποδεχτήκαμεμε το κάλεσμα του Δημάρχου για συνεργασία, αναγνωρίζοντας αφενός την αδυναμία που επήλθε στη διοίκηση του Δήμου και αφετέρου θέλονταςνα συντελέσουμε στην προσπάθεια ανάπτυξης και εύρυθμης λειτουργίας των διαδικασιών.

Ως εκ τούτου ζητάμε από τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου να λειτουργήσουν συναινετικά με το καλό του τόπου να είναι πάντα στο προσκήνιο, αφήνοντας στο παρασκήνιο ότι προσωπική διαφορά και πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται στο εσωτερικό της παράταξης τους.

Τα πολιτικά παιχνίδια και οι προσωπικές έριδες έπρεπε πλέον να έχουν ατονήσει γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν, και δεν επιλύονται μόνα τους.

Αντίθετα διογκώνονται όταν καλλιεργείται ένα κλίμα μόνιμης αντιπαράθεσης.

Αν προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων ενεργειών το βασικότερο συμπέρασμα που θα βγάλει είναι ότι τέτοιες ενέργειες επιφέρουν αναρχία στο πολιτικό και διοικητικό περιβάλλον αφού κανένα συλλογικό και εκτελεστικό όργανο δε μπορεί να συγκροτηθεί για να πάρει απόφαση.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου να εκφράζουν δημοκρατικά τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες τους στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου και όχι να αφαιρούν το δικαίωμα σε αυτόν.

Για τη Δημοτική Παράταξη Α.Π.Ε.Κ
Ο Επικεφαλής
Χρήστος Κατσάνης