Για χάρη της σωστής και έγκυρης ενημέρωσης  σχετικά με το θέμα της αντιμισθίας των Αντιδημάρχων που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας  στον Καρπαθιακό τύπο  και για να μπουν τα πράγματα  στη σωστή και ορθή τους βάση  και για να μη δημιουργηθεί η οποιαδήποτε εσφαλμένη  εντύπωση  στους πολίτες της Καρπάθου, γίνεται γνωστό ότι:     

ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ. ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Σύμφωνα με το άρθρο  27  του  Νόμου 4760/2020 έγινε τροποποίηση  των διατάξεων  που αφορούν  την απασχόληση  συνταξιούχων σε φορείς  κύριας ασφάλισης.

Πιο συγκεκριμένα, συνταξιούχος  που έχει κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας του  και λαμβάνει αντιμισθία ως αιρετός  αντιδημάρχου,  υπόκειται σε περικοπή  της σύνταξής του  κατά 30%.

Με πιο απλά λόγια, εάν οι νυν Αντιδήμαρχοι κοιτούσανε  τη τσέπη τους θα τους συνέφερε καλύτερα  να εισπράττουνε το μισθό του Αντιδημάρχου 1050 Ευρώ καθαρά και παράλληλα  το 70% της συντάξεώς τους.

Τούτο θα είχε ως συνέπεια  οι νυν Αντιδήμαρχοι  να παίρνουν κάθε μήνα  συνολικά αντί μίας σύνταξης  δύο συντάξεις  και παραπάνω χρηματικό  ποσό.

Οι Αντιδήμαρχοι  όμως επέλεξαν  να παίρνουν μόνο  την κρατική σύνταξη τους για να μη θεωρηθεί ότι ο σκοπός  τους ήταν  το χρήμα.

Και  ο Δήμος ωφελήθηκε  από τη μη καταβολή  σε αυτούς της σχετικής αντιμισθίας.

Η αλήθεια είναι ότι  το θέμα τούτο  δεν απασχολεί  τον περισσότερο κόσμο.

Τον κόσμο τον απασχολεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, η πρόοδος και η ανάπτυξη  του νησιού μας .

Και αυτό είναι το ζητούμενο.

Κάρπαθος, 13/10/2021

Οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Καρπάθου

Εμμανουήλ Βασιλαράκης

Γεώργιος Δήμαρχος