Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Αρχικά ήταν η απόπειρα να με εξωθήσουν είτε σε παραίτηση είτε σε βιολογική εξόντωση, με συνεχόμενους τραμπουκισμούς, ύβρεις και απειλές, υποχθόνιες ενέργειες καθώς και δημοσιοποιήσεις εξευτελιστικών για το πρόσωπο μου εγγράφων.

Γιάννης Θ. Νισύριος, Δήμαρχος Καρπάθου


Απέτυχε!

Κατόπιν απέκλειαν, δια ροπάλου, την συμμετοχή τους σε κάθε είδους συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις, ώστε να διοικήσουν έχοντας με όμηρο και εκβιαζόμενο απαιτώντας να υπακούω τις εντολές τους.

Δεν τους άρεσε, βλέπεις, να συνεργαστούν όλες οι πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε η Κάρπαθος να προοδεύει κι όχι να βρίσκεται σε μια συνεχόμενη διαμάχη χωρίς αιτία.

Δεν δέχτηκα τον εκβιασμό τους!

Μετά, άρχισαν να τορπιλίζουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια συνεργασίας με τις άλλες δύο παρατάξεις.

Με εκβιασμούς, εκφοβισμούς και λάσπη.

Έκαναν τα αδύνατα δυνατά να αποκλείσουν από κάθε συμμετοχή όλους τους υπόλοιπους, για να μην μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος.

Είτε να κυβερνήσω ΜΟΝΟ μαζί τους χωρίς να δηλώσουν τη στήριξη στο πρόσωπο μου όπως δεσμεύτηκαν, αφού πρώτα με λοιδόρησαν με τον χειρότερο τρόπο, είτε να υπάρξει ακυβερνησία.

Τολμούν κι επικαλούνται την λαϊκή εντολή, αυτή που οι ίδιοι προσπάθησαν να καταπατήσουν επιδιώκοντας την εκδίωξη μου.

Ο λαός, “κύριοι”, απαιτεί συστράτευση για τη λύση των προβλημάτων του κι όχι διάλυση και αποτελμάτωση κάθε διαδικασίας.

Παραιτούνται από τις επιτροπές που τιμήθηκαν να συμμετέχουν, κι άλλες στις οποίες έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου και δημιουργώντας προβλήματα στη λήψη αποφάσεων.

Χρήματα τα οποία εξασφαλίσαμε με κόπο και είναι έτοιμα να διατεθούν σαν έργα στην κοινωνία μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, ύψους 1.000.000 ευρώ, στα Πηγάδια στα Σπόα, στο Απέρι, στις Πυλες, στο Όθος, στη Βωλάδα,  στις Βάσσες, στο Μεσοχώρι, στην Αρκάσα, στις Μενετές και στην Όλυμπο κάνουν ότι είναι δυνατόν να  μην υλοποιηθούν.

Προσπαθούν να μπλοκάρουν τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής.

Κάνουν καταγγελίες, για κάθε απόφαση που παίρνεται προσπαθώντας να μην λειτουργήσει ο Δήμος.

Εμφανίστηκε και πάλι η καταγγέλουσα με το ψευδώνυμο  “Άννα Μακρή”, με τους περιβόητους φακέλους καταγγελιών, δείχνοντας ότι τελικά ήταν δικό τους δημιούργημα, εξαρχής, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε καταστρώσει ο ιθύνων νους:

Τον Σεπτέμβριο, ο Νισύριος να μην είναι πια Δήμαρχος!

Να εξαναγκαστώ σε παραίτηση, να αναλάβει την εξουσία και να εκμεταλλευτεί τα δύο χρόνια που απομένουν για να παραμείνει εκεί.

Κι επειδή δεν τα κατάφεραν, άρχισαν  τον πόλεμο εναντίον της Καρπάθου.

Μιλούν για αξιοπρέπεια (αλήθεια ποιοί;), αυτοί που όχι μόνο δεν είχαν το θάρρος να παραιτηθούν  από τη θέση τους  μετά τις συνεχής προσβολές και επιθέσεις που μου έκαναν, δημοσίως και ιδιωτικά, αλλά γράφοντας μία πρωτοφανή σελίδα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της χώρας, προσφεύγουν στο ανώτατο όργανο, το Συμβούλιο της Επικρατείας,  για να ζητήσουν να παραμείνουν Αντιδήμαρχοι με το ζόρι!

Το θράσος σε όλο του το μεγαλείο!

Αυτοί που μέσα στον Αύγουστο που ο κόσμος κοιτούσε να δουλέψει για να βγάλει τα σπασμένα και της προηγούμενης χρονιάς, αντί να αφήσουν τα πάντα στην άκρη και να δουλέψουν για την κοινωνία, ανακάλυπταν χίλιες δυο αφορμές δημιουργώντας καθημερινά φασαρίες κι αδιαφορώντας για τον τόπο, μπροστά στα σχέδια τους!

Αυτοί που δημιούργησαν κρίση στη λειτουργία του Δήμου στο αποκορύφωμα της σεζόν νομίζοντας ότι θα τους φοβηθώ και δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω μόνος μου το βάρος της διοίκησης του Δήμου.

Αυτοί που τους καλούσα στο γραφείο μου και δεν έρχονταν.

Αυτοί που έφτασαν στο σημείο να πουν στους υπαλλήλους ότι εντολές θα παίρνετε από εμάς κι όχι από τον Δήμαρχο, λειτουργώντας σαν πραξικοπηματίες.

Αυτοί που είναι υποταγμένοι υπό την καθοδήγηση του αρχηγού ΤΟΥΣ και έχουν το θράσος να καπηλεύονται το όνομα της παράταξης που δημιούργησα από το μηδέν.

Και δήθεν την εκπροσωπούν, με δελτία τύπου αλλά…με την απουσία τους, σε εκδηλώσεις που παρίσταται ο επικεφαλής της παράταξης που είναι ο Δήμαρχος.

Αυτοί που δεν έχουν το ανάστημα να έρθουν ένας ένας να με βρουν ατομικά, αλλά λειτουργούν σαν αγέλη,  όλοι μαζί,  ακολουθώντας τις εντολές ΤΟΥ.

Αυτοί που δεν είχαν την τόλμη να ανεξαρτητοποιηθούν ή να παραιτηθούν,  πράξη πολιτικής αξιοπρέπειας, ώστε να αφήσουν τον Δήμο να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.

Να αφήσουν τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης να εισέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εκπροσωπήσουν την παράταξη σαν συμπολίτευση κι όχι σαν αντιπολίτευση.

Εκεί κατάντησαν, να κάνουν αντιπολίτευση στον Δήμαρχο με τον οποίο εκλέχτηκαν.

Η απάντηση μου είναι ξεκάθαρη:

Δεν μπόρεσαν να εκβιάσουν εμένα, δεν πρόκειται να εκβιάσουν και την λειτουργία του Δήμου.

Η Κάρπαθος είναι πάνω από όλους!

Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γραφτούν στην ιστορία ως Στασιαστές, Εκβιαστές και Εχθροί του τόπου!  

Υ.Γ.: Επειδή η αλητεία έχει και τα όρια της ας μας πει ο “χουβαρντάς” γράφων τα κείμενα, πόσα χρήματα έχει δωρίσει στον τόπο αυτό και ποιά είναι η κοινωνική του προσφορά.

Πόσα δώρισε από την αντιμισθία που ελάμβανε για δύο χρόνια και πόσα από αυτά που…δούλεψε στη ζωή του.

Για τους υπόλοιπους υπογράφοντες  τέτοια κείμενα, μόνο μία λέξη αξίζει:

Ντροπή!

Την ανιδιοτέλεια μου και την κοινωνική μου προσφορά στον τόπο αυτό και με χρήμα (χρήμα που απέκτησα δουλεύοντας με τίμιο ιδρώτα από 13 χρόνων που ξενιτεύτηκα πάμπτωχος) και με κόπο, δεν βρέθηκε κανένας να την αμφισβητήσει ούτε στη μία ούτε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εδώ και 70 χρόνια.

Εσείς θα το κάνετε;

Δεν έχετε το ηθικό ανάστημα.

Και πάλι ντροπή σας “κύριοι”!

Η κατρακύλα σας δεν έχει σταματημό …

Κάρπαθος   10  Οκτωβρίου   2021

Ο   Δήμαρχος   Καρπάθου

Ιωάννης   Θεμ.  Νισύριος