Την 23/1, o Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων Ν. Αιγαίου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου  συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Ηρωικής Ν. Κάσου με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο, τον πρόεδρο του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας κ.  Γιάννη Φραγκούλη καθώς και με Δημοτικούς συμβούλους, με σκοπό την αλληλοενημέρωση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν τους απανταχού συμπατριώτες μας.

ΚΑΣΟΣ! ΦΩΤΟ: ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

Αρχικά ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος, αφού καλωσόρισε τον κ. Διακογεωργίου, τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής της 22/9, που άρχισαν με την τελετή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Αερολιμένα Η.Ν. Κάσου  «Μάρκος Μαλλιαράκης», συνεχίστηκαν με τα αποκαλυπτήρια του ανάγλυφου της επίγειας Ελληνικής Σημαίας στη θέση Μαρίτσα και έκλεισαν με ακούσματα παραδοσιακής  μουσικής από τους Κασιώτες μουσικούς.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο τους κατοίκους του νησιού, όσο και τους απανταχού Κασιώτες. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:

  • Η ανάγκη συνέχισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κάσου με αξιόπλοο πλοίο, όσο το δυνατό μεγαλύτερης κατηγορίας, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη χειμερινή περίοδο
  • Η ανάγκη συνέχισης της επαρκούς στελέχωσης του ΠΠΙ Κάσου, για την οποία ζητήθηκε η υποστήριξη της Περιφέρειας στα αιτήματα που έχει υποβάλει ο Δήμος μας στη 2η ΥΠΕ.
  • Η σταθερή πορεία της Κάσου στην μετάβασή της στην καθαρή Ενέργεια και στα μηδενικά υπολείμματα αποβλήτων, στόχους που τους δρομολογεί με συστηματικές ενέργειες σε συνεργασία με την ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, την Επιτροπή της ΕΕ ( European Union Clean Energy Islands), την ΕΕΑΑ, τον ΦΟΣΔΑ, το δίκτυο ΔΑΦΝΗ και λοιπούς φορείς.
  • Η υποβολή αιτημάτων του Δήμου σε προγράμματα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σε προγράμματα του Πράσινου Ταμείου και βέβαια στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Για όλα τα υποβληθέντα αιτήματα, ζητήθηκε από τον κ. Διακογεωργίου η συνδρομή του, στην κατά το δυνατό ταχύτερη έγκριση και υλοποίησή τους

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Φραγκούλης, αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον κ. Διακογεωργίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την στήριξη των Δωδεκανησιακών εκδηλώσεων στην παροικία μας, ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της κρίσης που όλοι βιώνουμε.

Ακολούθησε μια συνοπτική αναφορά στα θέματα που απασχολούν τους Δωδεκανησιακούς φορείς της Αττικής και όχι μόνο,  με πρώτο και κύριο θέμα την αγωνιώδη προσπάθεια για την  κάλυψη των συνεχώς αυξανομένων αναγκών  σε αίμα των απανταχού συμπατριωτών μας. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, της έλλειψης αίματος, η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με την Δωδεκανησιακή Νεολαία της παροικίας μας οργανώνει αιμοδοσίες σε  τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο πρόεδρος κ. Φραγκούλης, για μια ακόμη φορά, παρακάλεσε τον κ. Διακογεωργίου να μεταφέρει στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, τις ευχαριστίες των απανταχού Δωδεκανησίων για το εξαίσιο έργο της ανακαίνισης και λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας συγγενών των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρόδου. Επιπρόσθετα, ο κ. Φραγκούλης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση τόσο στον κ. Περιφερειάρχη, όσο και στους Αντιπεριφερειάρχες για την πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων και στην παροικία της Αττικής, πάντοτε τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας, λόγω της πανδημίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Διακογεωργίου, διαβεβαίωσε όλους ότι θα συνδράμει ουσιαστικά στα θέματα αρμοδιότητάς του, όπως είναι η λειτουργία του εργαστηρίου παραδοσιακών εδεσμάτων (ντολμαδάκια) στην Κάσο, ενώ για τα λοιπά θέματα, θα ενημερώσει τους αρμόδιους, κατά περίπτωση.

Κλείνοντας την συνάντηση, ο κ. Διακογεωργίου αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη θερμή φιλοξενία,  δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου της Η.Ν. Κάσου και της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση όσο το δυνατό περισσοτέρων προβλημάτων.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας