Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στη Ρόδο, παρέστη ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής προκειμένου να προωθήσει θέματα που αφορούν τα δύο νησιά.

Ο κ. Έπαρχος είχε αποστείλει στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου επείγουσα επιστολή, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του ρήγματος στον προβλήτα του Διαφανίου, να τοποθετηθούν κάμερες WEB στα τρία λιμάνια Πηγαδίων, Κάσου και Διαφανίου, καθώς επίσης και ταινίες φωσφορίζουσες περιμετρικά του προβλήτα, για την ευκολότερη και ασφαλέστερη προσέγγιση του πλοίου «Πρέβελης» τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

Το αίτημα αυτό, είχαν υποβάλει στον Έπαρχο, οι δύο πλοίαρχοι του «Πρέβελης».

Τόσο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χριστοδούλου, όσο και η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Λ.Τ. κ. Μαρία Δεληγιάννη, δεσμεύθηκαν να προχωρήσει άμεσα η προμήθεια των καμερών και να τοποθετηθεί φωσφορίζουσα ταινία η άλλο υλικό, περιμετρικά στους προβλήτες των τριών λιμανιών.

Όσο αφορά την αποκατάσταση του ρήγματος στον προβλήτα του Διαφανίου, υπήρξε δέσμευση, ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα η διαδικασίες για την επισκευή του, πριν αποκολληθεί λόγω καιρού, το κομμάτι που έχει αποκοπεί από τον προβλήτα.

Παράλληλα δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα τοποθετηθεί άμεσα νέα πίντα σε άλλο σημείο του προβλήτα, προκειμένου να μην επιβαρύνεται η πίντα που ήδη υπάρχει στο αποκομμένο κομμάτι, κατά την πρόσδεση του πλοίου.

Ο  Έπαρχος  Καρπάθου-Κάσου
Γιάννης  Γ.  Μηνατσής