Eρώτηση στη Βουλή για τη δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην Κάρπαθο, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κ. Βελόπουλος. 

Η ερώτηση απευθύνεται στην υπουργό Παιδείας και αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«Κυρία Υπουργέ,
Σύμφωνα με απόσπασμα της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου με αριθμό: 39-2021, που έχει καταχωρηθεί στο 16ο Πρακτικό του, κατόπιν συνεδρίασης στις 9-6-2021, εγκρίθηκε η ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Καρπάθου.

Ως απαιτούμενος χώρος λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ορίστηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείου Καρπάθου, με τα μαθήματα να προτείνεται να διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια της ως άνω συνεδρίασης, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη επιμόρφωσης όσων κατοίκων του νησιού της Καρπάθου το επιθυμούν διά ενός ευέλικτου Προγράμματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μέσω του ως άνω προτεινόμενου προς λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται η κ. Υπουργός: 

Προτίθεσθε, κατόπιν της ως άνω διατυπωμένης σχετικής πρόθεσης/αιτήματος του Δήμου Καρπάθου, να εγκρίνετε, το συντομότερο δυνατόν και να λάβετε την αναγκαία πρόνοια για την κατάλληλη στελέχωση και λειτουργία του άνω αναφερόμενου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που αποτελεί εκπεφρασμένο, πάγιο και διαρκές αίτημα των δημοτών της Καρπάθου και του συνόλου του πληθυσμού του νησιού;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ»