Μια μεγάλης σημασίας ιατρική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Καρπάθου και το πρόγραμμα “Υγεία για Όλους”, σε συνεργασία με το Γ.Ν. Καρπάθου.

Ήταν μια παρέμβαση, που παρόμοιά της δεν έχει υλοποιηθεί ξανά στο Νησί.Κατά τη διάρκεια της Ιατρικής παρέμβασης προληπτικών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Καρπάθου, στις 9, 10 και 11 Ιουλίου του 2021 εξετάστηκε μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας. Όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου της η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Σωτηροπούλου:

«Συνολικά εξετάστηκαν 362 ενήλικες και παιδιά. Διαπιστώθηκαν δε τα κάτωθι: Ενήλικες με αρρύθμιστη πίεση, χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, προβλήματα όρασης και ακοής. Παραπέμφθηκαν 4 παιδιά με προβλήματα, για περαιτέρω έλεγχο. Η οργάνωση εκ μέρους του Δήμου και του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου και ιδιαίτερα η συνδρομή σε αυτό του κ. Μηνά Κωστή, Αγροτικού Ιατρού υπήρξε υποδειγματική».

Ο Δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Νισύριος δήλωσε:

«Ήταν μια παρέμβαση ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας και αξίας που θα έχει συνέχεια. Έχω χρέος να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους ιατρούς που συμμετείχαν σ΄αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια, καθώς και την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Σωτηροπούλου, με την οποία ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την άνοιξη. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω:

  • Τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ρουμάνη καθώς και όλο το προσωπικό του για την άριστη συνεργασία.
  • Τον κ. Μηνά Κωστή για τον άψογο συντονισμό.
  • Την μεταφορική του κ. Σφακιανάκη  για την δωρεάν μεταφορά του ιατρικού εξοπλισμού.
  • Την κ. Πόπη Νισύριου για την δωρεάν φιλοξενία των ιατρών εις μνήμην του συζύγου της Γεωργίου Θεμ. Νισυρίου.

Παρεμβάσεις τέτοιου περιεχομένου και αξίας για την υγεία, αποτελούν μία πολύτιμη προσφορά στην κοινωνία του νησιού μας κι ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες. Είμαι περήφανος που πραγματοποιήθηκε!.

 Κάρπαθος 19 Ιουλίου 2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος