Την Πέμπτη 03/06/2021 η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαϊδου καλωσόρισε στο Επαρχείο τον Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα κ. Φιλήμμων Ζαννετίδη, καθώς και τον διευθυντή Κτηνιατρικής κ. Ηλία Οικονομίδη.

Συνάντηση του Αντ/ρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με παραγωγούς φυτικής παραγωγής, αλιέων, κτηνοτρόφους και αλιέων

Σκοπός της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη ήταν να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα, για να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που έρχονται να αντιμετωπίσουν κατά την άσκηση της δραστηριότητας τους, καθώς και πιθανές προτάσεις-αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τα μέλη του Μελισσοκομικού συνεταιρισμού Ολύμπου-Καρπάθου-Κάσου, τους παραγωγούς φυτικής παραγωγής – ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, το σωματείο επαγγελματιών αλιέων Καρπάθου-Άγιος Νικόλαος και τους κτηνοτρόφους.

Οι παραγωγοί εξέφρασαν ελεύθερα τα θέματα που τους απασχολούν, με κυρίαρχο πρόβλημα την ανομβρία, την ανεπιτήρητη βόσκηση των ζώων οικονομικής σημασίας με συνέπεια την εξάντληση των εδαφών, τις επιπτώσεις της πανδημίας στους παραγωγικούς τομείς και την εν δυνάμει αποζημίωσή τους, την ανάγκη δημιουργίας σφαγείου, τη σημασία του σφαγείου για τη διάθεση των κτηνοτροφικών προϊόντων, την αδειοδότηση ελαιοτριβείων και τυποποιητηρίου μελιού, τη δημιουργία καρνάγιου και γλίστρας για τους επαγγελματίες αλιείς της Καρπάθου, καθώς και τη σύσταση των παραγωγών σε συλλογικούς φορείς.

Από την άλλη πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον του για τα ανωτέρω θέματα και τη διάθεση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του ίδιου προσωπικά για να βρεθούν λύσεις για την προώθηση των παραδοσιακών και ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στην Κάρπαθο.