To Althea Boutique Hotel  ξεκίνησε την λειτουργία του το έτος 2013. Το 2016 και 2019 ολοκληρώθηκαν όλα τα κτήρια του. Αρχιτέκτονες του έργου ήταν το γραφείο A&M Architects.

ΜΑΡΙΑ ΛΟΙΖΟΥ-Ιδιοκτήτρια και Διευθύντρια Φιλοξενίας – Σχεδιάστρια Ταξιδιωτικής Εμπειρίας στο Althea Boutique Hotel

Είναι κτισμένο πάνω σε ύψωμα και μπροστά του απλώνεται η μαγευτική θέα των παραλιών της  φημισμένης περιοχής της Αμμοοπής της Καρπάθου.

Η ιδιαίτερη αυτή θέση του, ψηλά στο ύψωμα, σε συνδυασμό με την προσεγμένη και ξεχωριστή τοπική αρχιτεκτονική του παρουσία κάνει το ξενοδοχείο να ξεχωρίζει στην περιοχή σαν ένα αυθεντικό παραδοσιακό Ελληνικό χωριό.

Το ξενοδοχείο μας αποτελείται από τέσσερα (4) ανεξάρτητα κτήρια. Στο ενα κτήριο υπάρχουν οι κοινόχρηστοι χώροι του (Χώρος Υποδοχής, Bar, χώρος πρωινού, μεγάλη βεράντα προς τη θάλασσα), και στα άλλα τρία (3) κτήρια βρίσκονται τα ευρύχωρα διαμερίσματα του.

Tο Althea Boutique Hotel  αποτελείται από είκοσι ένα (21)  θεματικά και ξεχωριστά διαμερίσματα. Κάθε διαμέρισμα έχει ανεξάρτητη δική του είσοδο και μπροστά του μεγάλη αυλή – βεράντα με απέραντη θέα στην θάλασσα. Ετσι κάθε διαμέρισμα είναι μια ξεχωριστή-ιδιωτική κατοικία-Βίλλα,  με ευχάριστη, χαλαρή  και αέρινη διακόσμηση εμπνευσμένη από στοιχεία του νησιού μας, της Καρπάθου.

Tourism Awards 2021| Bραβείο “Αυθεντική Ελληνική Φιλοξενία-Guest Service Excellence”

Το ξενοδοχείο μας είναι οικογενειακό, ευχάριστο  και φιλόξενο. Το διοικεί και το λειτουργεί η οικογένεια μας, γι’αυτό έχει έντονο και σταθερό το στοιχείο της γνήσιας Καρπαθιακής φιλοξενίας.

Στον ξεχωριστά διακοσμημένο χώρο της υποδοχής καλωσορίζουμε και συναντάμε  τους φιλοξενούμενους μας. Είναι ένας άνετος χώρος, διακοσμημένος  ευχάριστα  με απλά διακοσμητικά στοιχεία της παλιάς καθημερινής ζωής των κατοίκων (Αργαλιό, χερόμυλος, βωλόσυρο κλπ). Ο χαρούμενος  χώρος της υποδοχής προσφέρει στον φιλοξενούμενο μας  στιγμές χαλάρωσης, ήρεμης απόλαυσης του πρωινού και του ποτού του προπάντων στην εξωτερική του ελληνική-νησιώτικη αυλή του με θέα το μαγευτικό και ατελείωτο γαλάζιο ουρανού και θάλασσας. Η κάθε γωνιά του ΑΛΘΕΑ με την ιδιαίτερη  διακόσμηση της εκπληήσει ευχάριστα τον φιλοξενούμενο μας.

Ο χώρος υποδοχής με τις αιγαιοπελαγήτικες  αυλές του, καθώς και η ιδιαιτερότητα του κάθε διαμερίσματος δημιουργεί  περιβάλλον γνήσιας οικογενειακής και Καρπαθιακής φιλοξενίας. Σε όλους τους χώρους του ΑΛΘΕΑ πλημμυρίζει  η γαλήνη, η θετική ατμόσφαιρα και η ησυχία. Κυριαρχεί η οικογενειακή και νησιώτικη αύρα και φιλοξενία.

Κάθε πρωί στον χώρο υποδοχής οι ίδιοι ετοιμάζουμε και οι ίδιοι προσφέρουμε το πραγματικό   Ελληνικό και Καρπάθικο πρωινό, το οποίο  αποτελείται από γνήσια, αλλά  διαφορετικά κάθε πρωί προϊόντα του τόπου μας.

Από την βράβευση του “Αlthea Βοutique Hotel”: Mιχάλης Ιωαννίδης, Μαρία Λοιζου, Αννα Ιωαννίδη

Και βέβαια με ευχαρίστηση προσφέρουμε πρωινό ανάλλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των φιλοξενούμενων μας. Τα υλικά του πρωινού μας παράγονται στο νησί μας (μέλι, τυρί , ζυμαρικά, αυγά, …) και με τοπικές συνταγές δημιουργούμε το φημισμένο πια πρωινό του ΑΛΘΕΑ, πιστοποιημένο μάλιστα από το ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ¨.

Στον ίδιο χώρο μετά την απόλαυση του πρωινού συζητούμε, γνωριζόμαστε και μαζι  οργανώνουμε για κάθε φιλοξενούμενο μας ημερήσιο πρόγραμμα περιήγησης της Καρπάθου, ανάλογα  με τις προτιμήσεις του και τις εμπειριες, που ονειρεύεται  να πάρει μαζί του από  το δικό μας νησί.

Με όρεξη οργανώνουμε προγράμματα για τις πανέμορφες και γραφικές παραλίες του νησιού μας, ταξίδια με θαλάσσια σκάφη σε μοναχικές και ανεγκτικτες παραλίες, πρόγραμμα θαλάσιων εκδρομών και δραστηριοτήτων (diving, Windsurfing, Kitesurfing) πρόγραμματα στις μοναδικές περιπατικές διαδρομές και στα παραδοσιακά χωριά της Καρπάθου.

Με τις αξιόπιστες πληροφορίες μας, όπως εμείς πολύ καλά τις γνωρίζουμε, αφού εδώ γεννηθήκαμε και εδώ κατοικούμε, ο κάθε φιλοξενούμενος μας απολαμβάνει τις πιο γνήσιες και αυθεντικές γωνιές και περιοχές της Καρπάθου εκεί δηλαδή που οι εμπειρίες είναι μοναδικές και αξέχαστες, εκεί που ο χρόνος τον γυρίζει πίσω στην γνήσια και αυθεντική παράδοση, και άγρια ομορφιά της Καρπάθου και των κατοίκων της.

Αlthea Boutique Hotel, Ammoopi Karpathos

Πρωινή έγνοια μας  είναι   ο φιλοξενούμενος μας να επιστρέψει το απόγευμα  στο Αlthea με τις καλύτερες εμπειρίες από την ημερήσια του εξόρμηση, που μαζί οργανώσαμε. Να του μένει δηλ. η κάθε μέρα στην Κάρπαθο και στο Althea αξέχαστη και μοναδική, γεμάτη εικόνες και εμπειρίες, που θα τον γυρίζουν  κάθε χρόνο πίσω στο νησί μας.

Όμως και την βραδυνή εξόρμηση του φιλοξενούμενου μας μαζί την οργανώνουμε. Γνωρίζουμε που θα απολαύσει τις γνήσιες και αυθεντικές γεύσεις, τις παραδοσιακές νοστιμιές της Καρπάθου, στις ταβέρνες και στα καφενεία της πόλης και των χωριών μας.

Καθημερινά  ο φιλοξενούμενος μας εισπράττει  την αγάπη και την προσοχή μας. Νιώθει ευχάριστα και χαρούμενα γιατι το Althea γίνεται …. δικό του.

Και εμείς βέβαια ικανοποιημένοι, αφού  οι τόσο κολακευτικές και ειλικρινείς κριτικές τους μας επιβραβεύουν κάθε μέρα, κάθε μήνα,  κάθε χρόνο και πιο πολύ.

Και αυτό διότι η φιλοσοφία του Althea Boutique Hotel είναι πολύ απλή, αλλά όμως πολύ ουσιαστική.


Είμαστε περήφανοι που αποσπάσαμε το βραβείο “Αυθεντική Ελληνική Φιλοξενία-Guest Service Excellence”.

Το βραβείο αυτό  απονέμεται από το μεγαλύτερο θεσμό βραβείων τουρισμού στην Ελλάδα, που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

#HospitalityAward #tourismawards  #althea_boutique_hotel #karpathos #visitgreece #discovergreece #tourism #destinationmarketing #bestdestinations #greece #greektourism #greekislands  #travelling #travel #europe  #tourism_awards

www.altheakarpathos.com

ΜΑΡΙΑ ΛΟΙΖΟΥ
Ιδιοκτήτρια  και Διευθύντρια Φιλοξενίας – Σχεδιάστρια Ταξιδιωτικής Εμπειρίας στο Althea Boutique Hotel